Gå til sidens hovedinnhold

- Eg e så sykt stolt!

Norge ble EM-mester etter dramatisk finale.

NORGE - SPANIA 28-25:

Norge er europamester i håndball.

Det ble klart etter at Thorir Hergeirssons jenter slo Spania i finalen søndag kveld. Det ble en skikkelig slitekamp, men til slutt dro Norge seieren i land.

Dette var Norges sjuende strake EM-finale siden 2004 og laget har vunnet fem av disse sju. Totalt har Norge vunnet EM-sluttspillet seks ganger.

- We love you
Linn-Kristin Riegelhuth, som tidvis har slitt litt tidligere i dette mesterskapet, var den toneavgivende spilleren etter pause og scoret gang på gang.

Riegelhuth Koren ble norsk toppscorer med ti mål.

- We love you, Linka! utbrøt TV 2s kommentator Harald Bredeli da den norske kantspilleren satte inn kampens siste mål på straffe i sluttsekundene.

Selv var veteranen storfornøyd.

- Dette er fantastisk, helt konge! Det er gøy å sette skuddene og være en bidragsyter. Det er mange som ikke har trodd på oss, men nå står vi her med gullmedaljen rundt halsen, sier den norske finalehelten til TV 2.

- Stolt

Landslagstrener Thorir Hergeirsson var også fornøyd.

- Det har ikke gått helt opp for meg enda. Det er en fantastisk sterk prestasjon. Vi er litt foran skjema. Vi visste at vi ville bli gode, men var usikre på hvor fort det ville gå. Vi har hatt en utrolig flyt, sier han til TV 2.

- Det har vært en optimal utvikling gjennom tre uker. Nå er vi også klare for OL i 2016, det er jeg mest fornøyd med, sier islendingen.

Silje Solberg var en annen som sto fram i finalen. Keeperen har fått sitt definitive gjennombrudd i denne turneringen.

- Jeg er så glad. Dette var mye mer enn vi hadde ventet før mesterskapet. Jeg er stolt av meg selv og stolt av laget. Det er helt magisk, sier hun til TV 2.

- Dette er drømmen min og det er sykt at vi gjør det med det laget her. Ingen trodde på gull, men vi gikk til topps. Jeg er så stolt, sier keeperen.

Camilla Herrem takker alle som har støttet laget gjennom turneringen på Twitter.

«Tusen takk te alle som har støtta oss gjennom mesterskapet. Eg e så sykt stolt. Dette gullet betyr så utrolig mye for oss. Love te alle», skriver hun.

HTML EMBED

Spania åpnet best
Det var Spania som åpnet kampen best og sjokkerte de norske jentene. Lagene fulgte hverandre til 3-3, men så dro spanjolene raskt ifra.

Da det var spilt et kvarter sto det plutselig 7-3 til Spania. Silvia Navarro sto blant annet som en vegg bakerst for de rødkledte.

Først nå våknet Norge for alvor og mye takket være en god Silje Solberg i målet klarte jentene sakte, men sikkert å knappe inn på ledelsen.

Heidi Løke kriget inn et par raske mål og sørget for å redusere til 7-10. Til pause var Spania kun to mål foran. Stillingen til hvilen var 10-12.

Nora Mørk scoret tre mål for Norge i første omgang, mens både Sanna Solberg, Heidi Løke og Linn-Kristin Riegelhuth Koren scoret to.

Snudde kampen
I andre omgang tok det norske laget med seg godfølelsen fra sluttminuttene i første videre, mens Spania etter hvert så mer kjørt ut.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Lagene fulgte hverandre tett fram til rundt 20-20 etter 44 minutter, men da begynte Norge å dra ifra. Søstrene Riegelhuth sørget for tremålsledelse.

Norge holdt seg foran, selv om det mot slutten ble mer spennende enn det norske laget nok skulle ønske, da Spania plutselig bare var ett mål bak igjen.

Men takket være godt målvaktsspill av Silje Solberg og en strålende Linn-Kristin Riegelhuth Koren dro Norge det hele i land til slutt.

Det endte med 28-25.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken