Gå til sidens hovedinnhold

Egg falt fra himmelen

Primo D’Agata trodde det var hagl som falt på verandaen, men da han gikk ut, fant han noe helt annet.

D’Agata, som bor i Berlin i den amerikanske delstaten Connecticut, ble svært forbauset da han gikk for å undersøke hva den trommende lyden på verandaen skyldtes. I stedet for å finne hagl, var det små, gelatinaktige egg med mørke kjerner som lå på bakken, skriver Associated Press.

Luftbåren
Biologer fra Central Connecticut State University sier at eggene trolig stammer fra frosker. Og fordi ingen frosker i Connecticut legger egg på denne tiden av året, tror forskerne at eggene kan ha blitt ført nordover fra North Carolina eller et annet varmt sted av orkanen Isabel. Restene av orkanen feide gjennom Connecticut akkurat da hendelsen skjedde 19. september.

- Det er sannsynlig at stormen forte med seg eggene opp hele kysten og slapp dem ned der i Connecticut. Hvis det er sterk vind og sterk oppdrift, kan det løfte noe rett opp, sier naturforskeren Nicolas Diaz til AP.

Haler
D’Agata har beholdt to små vannfylte krukker med egg for å se om de vil klekke. Han sier at noen av dem har utviklet det som synes å være en hale.

- Jeg skal la dem være og se hva som skjer, sier han.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene