Tidligere suksesstrener i Rosenborg, Nils Arne Eggen (73), mener Martin Ødegaard (16) ikke bør få sin debut for Real Madrid helt ennå.

- Jeg har veldig sterke tanker om dette. Han bør definitivt ikke debutere for Real Madrid i dag. Det er alt for tidlig. Han skulle ha spilt for Strømsgodset, sier Eggen til Nettavisen.

Ødegaard ble tirsdag tatt ut i A-lagstroppen til Real Madrid som skal møte Almería på Santiago Bernabéu onsdag kveld. Får han spilletid vil han bli klubbens yngste debutant i ligaen i Real Madrids historie.

- Pengekarusell
Eggen mener den norske 16-åringen gjorde feil da han valgte å signere for den spanske storklubben.

- Å drive lotto med karrieren sin på den måten der, er ikke bra. Nå er det selvfølgelig press fra de som har betalt trettitalls millioner for ham, for at han skal få komme innpå, sier Eggen.

- Det virker å være en veldig moden og kjekk gutt. Han skulle selvfølgelig ha spilt fotball i Norge, og ikke deltatt i den pengekarusellen i Real Madrid, forklarer den tidligere Rosenborg-treneren.

Sosialdarwinisme
Flere andre eksperter Nettavisen har snakket med om den mulige Ødegaard-debuten onsdag kveld, mener tirsdagens uttak viser at Real Madrid har en plan for den norske unggutten.

Det er ikke Eggen enig i.

- Definitivt ikke. De kjøper 30 stykker, og så håper de at én skal bli god. Man må sette seg inn i hvordan tankegangen deres er. Det er ren sosialdarwinisme som drives rundt om i profesjonelle klubber i Europa.

- Det er merkelig at flere journalister ikke setter spørsmålstegn ved det. Det forundrer meg, sier Eggen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Rosenborg-legenden mener norske spillere først bør forlate Norge når de vet at de vil bli brukt av klubbene som henter dem.

- Vi er et lite land. Vi har ikke råd til å gi fra oss de beste talentene på lottotrekning. De må selvfølgelig være med å gjøre norsk fotball best mulig, sier Eggen.

- Spillere fra Norge skal først gå når de klubbene som skal ha dem har bruk for dem. De må ikke brukes i et utviklingsprosjekt. Det har jeg ment i 30 år, forteller en engasjert Nils Arne Eggen.

Eggen har også tidligere uttalt seg til Dagbladet om Ødegaards overgang til Real Madrid.

Real Madrid - Almería
Cirka én time før oppgjøret mellom Real Madrid og Almería, som starter klokken 20.00, får man svaret om Ødegaard er blant 18 spillerne som er med i kamptroppen til laget fra den spanske hovedstaden.

Real Madrid-manager Carlo Ancelotti uttalte på tirsdagens pressekonferanse i forbindelse med kampen at han åpnet for å gi de aktuelle reservelagsspillerene muligheten for å få prøve seg.

Se siste episode av Nettavisens fotballmagasin under: