Gå til sidens hovedinnhold

Eks-Brannspiller i retten for trygd

Fotball-Norge holder pusten mens en tidligere Brann-spiller kjemper for rett til trygd etter en kampskade.

Den tidligere Brann-spilleren ble skadd for noen år siden, og fikk i 2004 avslag i Trygderetten på å få skaden godkjent som yrkesskade. Trygderetten konkluderte med at fotball innebærer en stor risiko for å bli skadd, og en eventuell skade bør derfor være spillerens eget ansvar, skriver Bergensavisen.

Blir en spiller skadd i en spillsituasjon, som en takling, vil ikke staten godkjenne det som yrkesskade.

Eks-brannspilleren anket saken til Gulating lagmannsrett, der saken startet mandag. Dommernes avgjørelse kan skape presedens for andre spillere som blir skadd.

Forbundsleder Silje Johannessen i spillerorganisasjonen NISO sier til BA at saken er en viktig prinsippsak. Blir kjennelsen fra Trygderetten stående, mener hun det i realiteten vil bety at spillere ikke får erstatning ved skader de pådrar seg under kamp. Spillerne risikerer at heller ikke forsikringsselskaper vil utbetale erstatning, når staten ikke godkjenner skadene.

- Dette er spillere som betaler både skatt og trygdeavgift som alle andre. I likhet med andre yrker bør de få rettighetene som ellers i arbeidslivet, sier Johannessen til BA.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken