Gå til sidens hovedinnhold

Eksen til motstander skrev Monica-saken

BTs artikkel om svart arbeid i byrådsleder Monica Mælands (H) hus, er skrevet av eksen til APs ordførerkandidat i Bergen.

(iBergen.no) Byrådsleder i Bergen, Monica Mælands, hus ble pusset opp og noe av arbeidet ble utført svart.

Det er Bergens Tidende som skrev artikkelen i dag og den er ført i pennen av journalist Gunnar Wiederstrøm som er eks-mannen til APs ordførerkandidat i Bergen, Ruth Grung.

- Det er viktig for meg å presisere at da jeg ble bedt om å gå over på lokalpolitikk i sommer ba jeg om en skriftlig vurdering fra redaksjonsledelsen hva angår habilitet i forhold til min eks-kone som jeg ble separert fra for 26 og et halvt år siden.

- Det fikk jeg og ettersom jeg fortsatt skriver om lokalpolitikk sier det seg selv hva resultatet av den vurderingen ble; ingen habilitetsproblemer.

Det har ikke vært mulig for iBergen.no å komme i kontakt med redaktør Einar Hålien i dag. Men til iBergen.no svarer redaksjonssjef Stig Grimelid at sjefredaktøren har skrevet til Wiederstrøm og meldt at han anses som fullt habil til å dekke lokalpolitikken inkludert skrive artikler om sin tidligere kone, Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Ruth Grung.

Artikkelen der Monica Mæland hevder å ikke kjenne til arbeid som er utført på hennes og mannens leilighet før de solgte den, vil ventelig skade Høyre i valget om knappe to uker.

Ruth Grung sier at Monica Mæland er svært opptatt av integritet og ville aldri funnet på dette.

Hun er mer opptatt av at saker som denne får lov å prege valgkampen i stedet for debatt om politiske saker. Hun bedyrer at hun ikke kjente til denne saken før den kom i avisen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien