Gå til sidens hovedinnhold

- Eksmannen ikke skyldig

- Jeg kan ikke få meg til å tro at folk kan være så jævlige, sier kjæresten til kvinnen som omkom i Florø-brannen.

Ni år gamle Marcus og hans mor Irene Johansen omkom i brannen i Florø, som startet i soveromsdelen av huset.

TV 2 viste i kveld bilder som tatt bare noen minutter etter at brannen ble oppdaget natt til fredag. Allerede før brannvesenet var kommet fram, var huset nær overtent.

Må finne brannårsaken
I tre dager har tekniske etterforskere fra Kripos undersøkt branntomten. For politiet er det svært viktig at brannårsaken blir funnet, for fremdeles er Irene Johansens eksmann siktet i saken.

- Fordi det er en veldig tragisk og svært alvorlig sak, er det viktig - uansett hva som måtte være årsaken - å komme fram til en entydig brannårsak, sier politistasjonssjef Nils Erik Eggen ved Florø politistasjon til TV 2 Nyhetene.

- Tunge dager
Ottar Roset var den nye kjæresten til Irene Johansen. Han fikk sjokkmeldingen fredag morgen:

- Det har utvilsomt vært de tyngste dagene i mitt liv. Irene var en jente jeg hadde blitt utrolig glad i, sier han til TV 2 Nyhetene.

Han beskriver henne som en enestående kvinne som var snill, hjelpsom og alltid hadde et smil om munnen.

Se intervju med Roset her (gratis web-tv).

Tror på siktet
Roset sier han reagerte kraftig på trusselmeldingene eksmannen kom med, men han tror ikke den siktede 41-åringen kan stå bak en ildspåsettelse:

- Etter at det har gått noen dager nå og jeg har fått tenkt gjennom ting, så er jeg blitt mer og mer overbevist om at han ikke kan ha gjort det. Jeg kan ikke få meg til å tro at folk kan være så jævlige, sier han.

Han sier han håper politiet finner brannårsaken og at det viser seg å være en ulykke.

- Jeg setter min lit til politiet. Jeg snakket med en brannteknisk etterforsker nå i kveld. Og han lovet at de skulle gjøre sitt beste for å finne ut av det. Det var godt å få høre, legger han til.

20 etterforskere fra Kripos og Florø politistasjon gjør nå det de kan kan for å finne ut om brannen var en ulykke eller ikke.

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre

Kommentarer til denne saken