Gå til sidens hovedinnhold

Ekspert om Kristoff: - Han er helt rå

Ser på nordmannen som én av favorittene i vårklassikerne.

Sykkelekspert Mads Kaggestad roser måten Alexander Kristoff har brukt vinteren på etter den fantastiske sesongen i 2014. I år har han åpnet med to etappeseirer i Qatar rundt.

Syklisten har slitt i tidligere sesonginnledninger, men i år har Kristoff prestert over forventning med to etappeseirer på fire forsøk i Qatar. TV 2s ekspert Kaggestad er imponert over 27-åringens seriøsitet.

- Han er blitt en stor idrettsmann, en kjendis og tjener masse penger, men det ser ikke ut til å påvirke ham. Det er ut som han har klart å bygge videre på sesongen fra i fjor, der han prestert over forventning. Det viser hvor seriøs han er. Han er helt rå, sier Kaggestad til NTB.

Favoritt i vår

Qatar rundt er kanskje ikke det største rittet, men sterke avsluttere som Tom Boonen, Marcel Kittel, Peter Sagan, Heinrich Haussler og José Joaquín Rojas deltar i rittet. Det gjør ifølge Kaggestad seirene i rittet enda større.

- Qatar rundt er et komplisert ritt med mye vind, og han må nok bruke mer krefter selv enn for eksempel Boonen, som har hele laget som hjelper ham, men Kristoff har hurtighet og styrke, sier den tidligere syklisten.

Kristoff har ikke lagt skjul på at vårklassikkerne, Milano – Sanremo, Paris – Roubaix og Ronde van Vlaanderen, er ritt han ønsker å vinne. Kaggestad tror man vil få lite igjen for pengene hos bookmakerne om man setter dem på nordmannen.

- Han har etablert seg. Han blir automatisk favoritt når han har fortsatt slik fra fjorårssesongen. Det er tidlig å begynne å spå og snakke om favoritter, men han er av dem man snakker om.

Treningsarbeidet nøkkelen

Kristoffs karriere har fra 2014 virkelig skutt fart med Milano – Sanremo-seieren og to etappeseirer fra Tour de France. Kaggestad roser måten bronsevinneren fra OL i London trener på.

- Han er ekstremt systematisk og legger ned et av de ypperste treningsarbeid, mener Kaggestad.

Den tidligere Credit Agricole-rytteren tror mange kan lære av treningen Kristoff og trener Stein Ørn har lagt opp til.

- Det burde dokumenteres. De har noe bra på gang på rogalandskysten, noe Kristoffs utvikling beviser, men også Østerhus-Ridley-laget utviklet seg til et vinnerlag i fjor. De tenker moderne, og flere kan lære av måten de tenker på, avslutter Kaggestad. (©NTB)