Gå til sidens hovedinnhold

Ekspert om Liverpool-helten: - Løpet er kjørt!

Tror ikke Mario Balotelli har noen Liverpool-framtid.

LIVERPOOL - TOTTENHAM 3-2:

Før møtet mellom Liverpool og Tottenham på Anfield tirsdag snakket de fleste om Daniel Sturridge. Spissen var tilbake fra start for rødtrøyene.

Det var imidlertid en annen spiss som til slutt skulle stjele overskriftene. Utskjelte Mario Balotelli scoret vinnermålet sju minutter før slutt.

Balotelli debuterte mot nettopp Tottenham i fjor høst, men sto før kampen tirsdag med null scoringer i Premier League etter overgangen.

Som innbytter mot londonklubben, kom altså det første ligamålet. Dette var ifølge Opta italienerens 48. skudd på mål i ligaen for Liverpool.

Det var Lazar Markovic som sendte Liverpool foran i første omgang, men spisskometen Harry Kane sørget for 1-1 ikke lenge etter. I andre omgang scoret Steven Gerrard på straffe, før Moussa Dembele fikset 2-2.

Innbytter Balotelli ble til slutt tungen på vektskålen.

- Det gjør nok ikke så mye for karrieren hans i Liverpool, men det vil gi ham selvtillit. Jeg liker ham som type og han jobber hardt på trening. Jeg gleder meg på Balotellis vegne, sier spisskompis Daniel Sturridge om kollegaen.

- Løpet er kjørt
I TV 2s studio har imidlertid ikke ekspertene all verdens tro på at Balotelli nå kan bli en suksess i Merseyside-klubben.

- Løpet er nok kjørt for Balotelli, sier ekspert Erik Thorstvedt.

Kollega Petter Myhre utdyper.

- Sånn som Liverpool spiller, er det ikke plass til både Sturridge og Balotelli. Brendan Rodgers vil velge Sturridge foran Balotelli ti av ti ganger. Det var et bevisst valg at han brukte Raheem Sterling på topp da Sturridge var skadet.

- Liverpool trenger en bevegelig toppspiss, det er ikke Balotelli. Skulle han forandre spillestil helt, noe jeg ikke tror han gjør, kan han bli en mann for Liverpool, men nå er Sturridge en bedre spiss. Jeg ser heller ikke for meg Balotelli i andre roller. Folk som Philippe Coutinho, Sterling, Adam Lallana og Jordon Ibe er bedre spillere i rollene rundt spissen, mener Myhre.

Resultatet betyr at Liverpool kryper nærmere Tottenham på tabellen. De røde står med 42 poeng, mens londonklubben fortsatt har 43 poeng.

- Vi er veldig fornøyd med seieren. Vi hadde en vanskelig kamp i helgen og var skuffet over å ikke vinne den, så vi ønsket en seier. Dette vil nok ikke bli avgjørende, for det er tett og mye kan fortsatt skje, sier Sturridge.

Arsenal er nummer fire nå, med 45 poeng etter seier tirsdag.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Kane igjen
Liverpool åpnet best på Anfield og dro nytte av at Tottenham gjorde mange feil og hadde flere unødvendige balltap på midtbanen. Daniel Sturridge startet på topp for de røde og jaktet stadig i rommet bak gjestenes forsvar.

Den skadeplagede spissen fikk et par gode muligheter der han nesten var igjennom med keeper, men avslutningene satt ikke helt for Sturridge.

I det 15. minutt skulle det imidlertid lykkes for hjemmelaget. Liverpool kontret etter et Spurs-angrep og ballen havnet hos Sturridge. Han ble taklet av Jan Vertonghen og Lazar Markovic overtok kula. Serberen lurte inn 1-0.

21 minutter var spilt da Liverpool fort kunne økt denne ledelsen. Nabil Bentaleb rotet det til på midten og ga Sturridge en gratismulighet. Spissen stormet mot mål, men ble stoppet av Eric Dier i siste sekund.

Liverpool så ut til å ha et grep om kampen, men gjestene var også farlig. Spesielt Christian Eriksen og kometen Harry Kane så hvasse ut.

Etter 25 minutter var det nettopp Kane som skulle slå til. Erik Lamela slo en flott pasning igjennom til unggutten og spissen satte ballen sikkert i mål.

Ibe Imponerte
Unge Jordon Ibe hadde igjen fått en startplass for Liverpool og 19-åringen viste fram ett og annet i første omgang, uten tellende resultat.

Han hadde blant annet et skudd etter 38 minutter som ga Tottenham-keeper Hugo Lloris noe problemer, men returen ble ryddet unna.

Like etter ble Kane spilt igjennom på andre siden av banen, men linjemannen blåste for offside. Akkurat den avgjørelsen var det man kaller hårfin.

På overtid i første omgang var Liverpool nær ved å ta ledelsen og igjen var Ibe involvert. Kantspilleren la inn og gjestene rotet det til i eget felt. Sturridge kom på ballen med et frekt hælspark, men ballen traff stolpen.

Dermed sto det 1-1 etter en intensiv første omgang på Anfield.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Dramatikk
Første omgang var spennende og det andre skulle bli like så.

53 minutter var spilt da Liverpool igjen tok ledelsen. Danny Rose la Daniel Sturridge i bakken inne i feltet og dommerne pekte på straffemerket.

Steven Gerrard var sikker fra elleve meter.

Gleden skulle imidlertid bli kortvarig og 60 minutter var spilt da lagene igjen var like langt. Christian Eriksen slo et frispark og Simon Mignolet reddet. Kane var på returen og fikk gitt til Moussa Dembele, som satte inn 2-2.

Etter dette gjorde begge lag en del bytter og kampen ble litt rotete, men Liverpools bytter skulle altså gi resultat. Ibe chippet fram til Adam Lallana og innbytteren fant Balotelli. Spissen satte fram foten og det sto 3-2.

Dette klarte aldri Tottenham å svare på.