Gå til sidens hovedinnhold

Eksplosjonsfare ved E134

En bilbrann kun meter fra 150-200 flasker eksplosjonsfarlig gass skapte kaos på E134 i Mjøndalen. Veien er sperret av til i mandag morgen.

Da politiet i Søndre Buskerud fikk melding om en bilbrann i et industriområde i Mjøndalen like før klokken 4 natt til søndag, var det ingenting som tydet på at det lå noe dramatikk i dette. Men da brannvesenet oppdaget gassflaskene med acetylen like ved, ble det slått full alarm.

Bilbrannen ble rask slukket, men ifølge Drammens Tidende jobbes det fremdeles med å kjøle ned flaskene med gass. Gassen har en minimum eksplosjonstemperatur på 335 grader.

Drammens Tidende melder at det er opprettet en sikkerhetssone på 300 meter på grunn av fare for eksplosjoner og E134 er sperret av.

- Av sikkerhetsmessige grunner er veien sperret av. All trafikk må derfor følge omkjøringen, opplyser operasjonssentralen ved Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Beboere i området ble varslet om faren.

Veien vil være sperret av helt til mandag morgen.

- Det er ikke noen fare lenger, men fagfolk mener det er en sikkerhetstid på 24 timer, derfor holder vi den. Men det er ikke nødvendig med evakuering, sier operasjonsleder Magne Lie i Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiet er på stedet og passer på at sonen på 300 meter, som blant annet innbefatter E134, holdes sperret.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken