Gå til sidens hovedinnhold

Eksplosjonsfaren over

Brannvesenet vurderte å bruke skarpskyttere mot overopphetede gassflasker. Det ble ikke nødvendig.

(iBergen.no) De tre gasstankene med acetylen eksploderte under brannen hos IMC Diving i Sandviken i Bergen. Dermed kunne brannvesenet klokka 09 melde at faren er over.

Sprengt i brannen
Tidlig tirsdag morgen vurderte de å vippe de opphetede gassflaskene på sjøen for å kjøle dem ned og dermed unngå en eksplosjon. Et annet alternativ var å bruke en skarpskytter fra politiet for å få til en kontrollert avbrenning. Ikke noe av dette ble nødvendig.

Da de kom nærme nok, kunne brannvesenet konstatere at brannen hadde selv ryddet faren av veien.

- Flaskene sprengte under brannen, så eksplosjonsfaren er helt over, sier brannsjef Tore Kalleklev til iBergen.no.

Smell i flammene
Under brannen kunne man høre smell i flammene og man fryktet at de mange trykkbeholderne inne i dykkelageret ville eksplodere og forverre brannen.

- Vi trodde at minst en acetylenflaske og en oksygenflaske var sprengt, men nå viser det seg at alle er sprengt, sier Kalleklev til ba.no.

Frykten for eksplosjoner gjorde at brannvesenet i hele natt og i morgentimene tirsdag var på tå hev etter brannen hos dykkerfirmaet IMC Diving i Sandviken i Bergen mandag.

Etterslukker hele dagen
Brannen hos dykkerfirmaet spredte seg raskt. Alarmen gikk klokka 19.45 mandag. I løpet av få minutter var trebygget overtent.

Brannvesenet har vært på stedet i hele natt med sine mannskaper og med brannbåt. Fortsatt pågår etterslukking i brannruinene og brannvesenet regner med å bruke resten av dagen til å kjøle ned brannstedet. Når slukningsarbeidet er ferdig vil ruinene overlates til eierna av byggene for opprydding.

Sandviken preges nå av en sterk og skjemmende lukt. iBergen.nos reporter på stedet forteller at folk på gaten holder seg for munn og nese. Men røyken er ifølge brannvesenet helt ufarlig.

193

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken