Gå til sidens hovedinnhold

- Ekstremt vanskelig å flytte VM

Premier League-sjefen stiller seg svært skeptisk til å flytte Fotball-VM 2022 i Qatar fra sommeren til vinteren.

- Det vil være ekstremt vanskelig å flytte fotball VM fra sommeren til vinteren, nesten umulig fra vårt ståsted, sier Premier League-sjef Richard Scudamore til Sky Sports .

Det er frykten for de høye sommertemperaturene i Qatar, som har fått flere stemmer i fotballverden, blant annet FIFA-president Sepp Blatter, til å snakke om å flytte Fotball-VM 2022 fra sommeren til vinteren. Temperaturen kan komme opp mot 50 grader om sommeren i Qatar.

Kan få konsekvenser
En flytting av VM fra sommeren til vinteren, er noe som kan få store konsekvenser for avviklingen av de internasjonale ligaene i verden.

- FIFA kan ikke bare bestemme dette. Den internasjonale fotballkalenderen må evalueres grundig først. Hele fotballverden har interesse i dette spørsmålet. Om VM skal spilles på sommeren eller vinteren er en helt annen sak enn om hvor det skal spilles, mener Premier League-sjefen.

Stort problem i England
Spesielt i England der ligaen ikke har vinterpause, slik man blant annet har i Tyskland, er man skeptiske. Torsdag tok derfor Scudamore til orde og kom med sitt innspill til debatten om flytting av fotball-VM.

- Hvis man kommer fram til at det ikke er mulig å holde verdensmesterskapet i Qatar om sommeren, så er det til syvende og sist FIFAs avgjørelse å gi VM til Qatar. Da må de flytte VM til et annet land, slik at det kan bli arrangert som vanlig om sommeren hvis det er ikke mulig i Qatar, sier Scudamore.

Qatar ble valgt som arrangørland til manges overraskelse i konkurranse med Australia, Japan, Sør-Korea og USA.

Det lille landet i Midtøsten har kun 840 000 innbyggere, og de har satt av hele 19,3 milliarder kroner til å bygge nye anlegg, i tilegg til 4 milliarder kroner til øvrige kostnader.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken