Mellom 2005 og 2013 kjente vi ligaen på Norges nest øverste nivå som Adeccoligaen. Etter et år uten sponsornavn, ble det torsdag klart at førstedivisjon nå vil hete OBOS-ligaen ut 2020-sesongen.

Brann, som overraskende for mange, rykket ned fra Tippeligaen forrige sesong, må trolig tåle favorittstempelet i opprykksjakten når sesongen sparkes i gang til våren.

- Sånn umiddelbart klinger Tippeligaen bedre. Mange får livslange løp med OBOS, men vi må vel si at ett år er nok for vår del, sier sportssjef i Brann Rune Soltvedt spøkefullt til Dagbladet.

Det er ikke bare bergenserne selv som ser den humoristiske siden ved å spille i OBOS-ligaen kommende sesong. Også konkurrentene godter seg.

- Bybaneligaen mer passende
Oslos fotballstolthet, Vålerenga, har også de siste tiårene vært gjennom smertefulle nedrykk, og Klanen ser nå muligheten til å slå tilbake mot de som har hovert.

- Det er jo unektelig ganske underholdende at Oslo og omegn bolig og sparelag skal subsidiere en hel masse lokaloppgjør i Bergen. Bybaneligaen ville vært et mer passende navn, sier Klanens talsmann Christian Kjellsen til Nettavisen.

Kjellsen ønsker Brann hjertelig velkommen tilbake i det gode selskap når tiden er inne for det.

- For all del, vi er jo storsinnede her i hovedstaden og ønsker vestlandet en trivelig sesong og velkommen tilbake når de får øvd seg litt.

- Håper dere at Brann rykker opp igjen?

- Vi må regne med at det beste vestlandslaget rykker opp. Hvem det blir, er ikke klart før til høsten, men det ville overraske stort om ikke vi måtte ta en tur til Bergen neste år, sier Kjellsen.

Stolt Siem
OBOS betaler 12,8 millioner kroner i året fram til 2020 for å få sitt navn som offisiell betegnelse på 1. divisjon.

Det skriver boligbyggeselskapet i en pressemelding torsdag.

Siden det ble kjent at Adecco ikke fornyet sin avtale utover 2013, har Norges nest øverste nivå stått uten sponsor.

Ifølge Dagbladet er den årlige summen over doblet fra avtalen i forrige periode.

- Jeg er kjempestolt. Det viser at fotballen har tillit i markedet, og er en stor kompliment for vår del, sier generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, til avisen.

- Denne avtalen vil gi oss økt synlighet og økt kjennskap til OBOS over hele landet, sier konsernsjef i selskapet, Martin Mæland.

Slik reagerer Twitter på Brann i OBOS-ligaen:

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED