(iOslo.no) Like etter klokken ett natt til mandag fikk politiet meldingen om at en 19 år gammel jente av afrikansk opprinnelse var funnet død på Anker Studentbolig i Oslo sentrum.

På en pressekonferanse på Politihuset i Oslo klokken 13 opplyste politiet at ektemannen er siktet for forsettlig drap på 19-åringen. Han er ikke pågrepet.

- Meld deg
- Vi oppfordrer mannen til å melde seg for politiet, sier politiinspektør Hanne Kristine Rohde på en pressekonferanse klokken 13 på Politihuset i Oslo.

Både kvinnen og ektemannen er opprinnelig fra Etiopia.

- Siktelsen er basert på funn på stedet, samt forhold som er avdekket under etterforskningen, sier Rohde.

Ingen av de to skal tidligere ha vært i befatning med politiet.

Etterlyst over hele verden
Ektemannen er nå etterlyst nasjonalt og internasjonalt.

- Vi vet lite om hvordan drapet har skjedd, men vi kan bekrefte at det er funnet en del blod på stedet, sier politiinspektøren.

Paret bodde sammen i hybelen på Anker Studentbolig. Kvinnen har bodd i Norge siden 2000, og er norsk statsborger. Hun er elev ved en videregående skole i Oslo.

Ektemannen har bodd i Norge siden 2004, og er ikke norsk statsborger.

Tydelige blodspor
Da etterforskerne var ferdige i leiligheten ble den 19 år gamle kvinnen båret ut av leiligheten. Hun vil mest sannsynlig bli obdusert i løpet av dagen.

Da iOslo.no var på stedet mandag morgen var det tydelige blodspor på døren inn til den aktuelle leiligheten.

Flere av naboene forteller til iOslo.no at det er mye bråk i oppgangene og på utsiden av studentboligene. Flere forteller om mye narkotika, både salg og bruk.

- Forferdelig
Anker Studenbolig har vært gjennom en stor oppussing og renovering de siste årene. Det er 1000 leiligheter i komplekset, som er bebodd av rundt 1500 personer.

- Dette er helt forferdelig. Vi må anta at det dreier seg om den 19 år gamle jenta som er registrert som beboer i leiligheten. Hun er av afrikansk opprinnelse, og har norsk identitet. Hun er elev ved en videregående skole i Oslo, og flyttet inn hos oss i februar, sier boligdirektør Anders Moe i Anker Studentboliger til iOslo.no.

Les flere nyheter fra iOslo.no.