Gå til sidens hovedinnhold

Ektepar traff bjørn på fisketur

Da ekteparet Marita Antonsen og Arve Rosendal oppdaget at de ikke var alene på fisketuren i Kongsneselva, la de på sprang. På den andre siden av bredden kom en bjørn.

Marita Antonsen og Arve Rosendal satt og fisket i Skogafossen på Rosendal på Øvre Høylandet i Nord-Trøndelag lørdag kveld da de fikk se noe som fikk hjertet til å slå fortere.

- Det var rundt 23.30 tida at det hele skjedde. Schæferhunden vår begynte å gjø så voldsomt. Vi trodde først det var sau, for vi hørte sauer i nærheten. Men hunden ble bare verre, og jeg gikk for å se. Jeg skimtet noe brunt i buskaset framfor meg på den andre sida av elva, men trodde det først var elg eller folk, sier Marita Antonsen til Adresseavisen.

Men det som kom til syne langs bredden på den andre siden av elva var en fullvoksen bjørn. Avstanden var ikke mer enn 15 meter, ifølge Antonsen, og bjørnen kom rett imot dem.

- Den gikk rett bak en sau, og det så nærmest ut som om den lekte seg med den vettskremte sauen, forteller hun til Adresseavisen.

Hun ropte «bjørn, bjørn!», kastet fiskeutstyret og la på sprang sammen med ektemannen, som akkurat hadde landet en laks. Den ble liggende igjen.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken