Gå til sidens hovedinnhold

Elbil med full spenning

Dette ligner en revolusjon. Chevrolet viser frem en elbil med skikkelig rekkevidde. Se bildene.

Det er Chevrolet som viser frem sitt innspill i miljødebatten rundt bil under bilmessen i Detroit som åpner for publikum 13. januar.

Volt concept, har de kalt den, og den er utviklet med tanke på fleksibilitet og miljøvennlige motorkonsepter.

Volt consespt er i utgangspunktet en elbil som kan lades med plugg i veggen, og er toppladet fra 110 volt i løpet av seks timer, og kan da kjøres seks og en halv mil.

Alle muligheter
Men i tillegg til en lithium batteripakke som forsyner elmotoren med strøm, har den også en tresylindret enliters turbomotor som kan kjøres på et stort utvalg drivstoff, blant annet biodrivstoff, E85. Denne motoren kan i sin tur drive den elektriske motoren ved behov eller lade batteriene.

Da er vi straks oppe i en rekkevidde på 100 mil.

Vil et tøft utseende endre din holdning til elbiler?
- Si din mening nederst i saken

Om du ikke ønsker en forbrennignsmotor er alt klart for å bytte bensintank og motor ut med hydrogentank og brenselceller som i sin tur genererer strøm.

GM kaller systemet E-flex, eller altså et elektrisk drivverk som kan benytte seg av det drivstoff som til en hver tid er mest miljøvennlig.

Fremdeles fremtid
Men det er noen år til bilen kan bli en realitet.

Ifølge Bob Lutz, som er visestyreleder i GM, vil det i løpet av tre til fem år være mulig å utvikle batteriene til Volt consept. Da mener han at bilen kan settes i produksjon, og at den vil kunne selges til en pris som er konkurransedyktig i forhold til konvensjonelle bensinbiler.

Les mer om bil og trafikk i Bilmagasinet

Her ser du flere bilder av fremtidens elbil:

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken