Gå til sidens hovedinnhold

Eldre mann var ung kriminell

Den eldre mannen hørte slett ikke hjemme på et sykehjem - han var til gjengjeld bare 34 år. Les politiloggen her.

(iOslo.no) Det var rundt klokken 15.30 torsdag ettermiddag politiet fikk melding om at en eldre mann vandret rundt midt i en rundkjøring litt utenfor Oslo sentrum. Antagelsen viste seg å være noe uriktig.

Forlot rundkjøring for vindusvisker
Melderen oppga at mannen så syk ut og at han var tynnkledd. Melder mente videre at mannen kanskje hørte hjemme på et sykehjem i nærheten. Etter en stund gikk mannen fra rundkjøringen til en parkeringsplass like ved, hvor han brakk vindusviskeren på en parkert bil. Politiets patrulje fant mannen i en butikk på stedet. Den eldre mannen var 34 år gammel, og bor ikke på et sykehjem. Han ble pågrepet og kjørt til politiarresten på Grønland. Bileieren vil anmelde skadeverket.

Murpuss og biter fra bygård falt ned
I går morges fikk politiet melding om at fasaden på en bygård i Schleppegrells gate på Grünerløkka var i så dårlig forfatning at det hadde falt ned biter av pussverk og mur. Det var ikke bare farlig for forbipasserende, men også uheldig for de bileierne som hadde sine biler parkert foran bygården. Politiet og Brannvesenet reiste til stedet, hvor politiet sørget for varsling og sperring. Brannvesenet inspiserte fasaden og dro ut løse biter som kunne komme til å rase. Ansvarlig for bygården ble varslet om at han måtte ta affære.

Falske hjemmesykepleiere opererer i Oslo
Tidlig torsdag kveld fikk politiet telefon fra et ektepar på 87 år, som fortalte at de hadde hatt besøk av to kvinner som utga seg for å være fra hjemmesykepleien. De så begge ut til å være asiatiske, og snakket bare litt norsk. Den ene kvinnen snakket med ekteparet, og fortalte at hun var gravid. Den andre kvinnen gikk rundt i leiligheten. Da de to kvinnene hadde gått igjen, oppdaget ekteparet at de manglet 2 diamantringer og flere andre smykker. En politipatrulje oppsøkte det eldre ekteparet, og opptok forklaring som danner grunnlag for en anmeldelse.

Les flere nyheter hos iOslo.no

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin