Gå til sidens hovedinnhold

Eldre studenter diskrimineres

Studenter over 30 år blir daglig diskriminert på grunn av alderen, og får ikke studentrabatt på kollektivtransporten.

Nå reagerer selv trafikkselskapene på forskjellsbehandlingen, og Team Trafikk i Trondheim vil oppheve aldersgrensen for studentrabatt.

Alder uvesentlig
- Det er uvesentlig om studenten er 20 eller 40 år, vi mener alle studenter skal ha rett på studentrabatt, sier Thomas Langeland Jørgensen, velferdsansvarlig i Studentens Landsforbund (StL) i en pressemelding.

Studentrabatten ble vedtatt av Stortinget i 2002, og sier at alle studenter under 30 år har rett på 40 prosent rabatt på lokal kollektivtrafikk.

Stadig flere studenter studerer etter å ha passert 30 år, og aldersgrensen for studentrabatten på kollektivtransport utelukker i dag en tredjedel av studentmassen.

Dårlig argument
- Det er ingenting som tyder på at studentene over 30 år har bedre råd enn de under 30 år, forklarer Langeland Jørgensen.

StL mener at frykten for at folk melder seg opp til eksamen kun for å få studentrabatten, er et lite holdbart argument for å beholde aldergrensen.

- Det er alltid noen få som misbruker systemet, men det kan ikke forsvare at eldre studenter står uten studentrabatt, sier Langeland Jørgensen.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken