Gå til sidens hovedinnhold

Eldrebråk i Drammen

Ordfører Tore Opdal Hansen (H) i Drammen ønsker at en spesialgruppe av politikere skal rydde opp i eldreomsorgen i byen.

Drammen er i opprør etter at Drammens Tidende skrev om Magda Gulbrandsen (96) som i april døde av forstoppelse. Nå vil ordføreren opprette et helt nytt politisk utvalg som kun skal jobbe med eldreomsorgen i Drammen, skriver avisa.

Det nye eldreomsorgsutvalget skal håndtere alle politiske sider rundt eldreomsorgen i kommunen. Utvalget skal rapportere direkte til bystyret.

Det betyr at politikerne i dagens bystyrekomité for helse og omsorg mister ansvaret for eldreomsorgen. Formannskapet frigjøres også for alt som har med eldreomsorg å gjøre.

Ordføreren avviser at det innebærer mistillit til dagens helse- og omsorgspolitikere, og understreker at utvalget bare får leve midlertidig fram til eldreomsorgen er på rett kjøl.

Medlemmene i bystyrekomiteen for helse og omsorg har lenge følt seg tilsidesatt i debatten om eldreomsorgen, og fattet til og med 8. mars et skriftlig vedtak på at de kun er et supperåd.

«Bystyrekomité helse og omsorg kan ikke se sin egen nytteverdi, og krever derfor at delegasjonsreglementene og ordningen med bystyrekomiteer tas opp til bred gjennomgang (...)».

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken