Gå til sidens hovedinnhold

Elektron-kaptein tiltalt

Den russiske påtalemyndigheten har reist tiltale mot skipperen på den russiske tråleren Elektron.

Det melder nyhetsbyrået Itar-Tass.

Kaptein Valerij Jarantsev ble forsøkt stoppet av Kystvakten for tjuvfiske i Svalbardsonen 15 oktober i fjor. I stedet for å stoppe, stakk han til Murmansk med to norske kystvaktinspektører om bord.

Tiltalt for frihetsberøvelse
Kapteinen blir tiltalt både for frihetsberøvelse av de to inspektørene og for ulovlig fiske, ifølge NRK Troms og Finnmark.

- Kapteinen på Elektron har med overlegg frarøvet to norske borgere deres frihet og mulighet til å forlate skipet, het det i en uttalelse fra russisk påtalemyndighet gjengitt av AP.

Russiske myndigheter har tidligere lovet å etterforske hendelsen grundig og reise tiltale mot mannskapet på tråleren om det blir avdekket ulovlig fiske.

Får ikke avhøre kapteinen
Saken etterforskes også fra norsk side. Statsadvokat Lars Fause har sendt en rettsanmodning til russiske myndigheter om å få avhøre kapteinen, men har fått avslag, melder Nordlys.no.

- Vi kan ikke fullføre etterforskningen uten å få avhørt kapteinen. Derfor har jeg besluttet at vi stiller saken i bero. Det betyr i klartekst at vi avventer hva russerne gjør, sier Fause til avisa.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken