Gå til sidens hovedinnhold

- Eli er gjennomsyret ondskapsfull

Eli Engum Hagen skjelte ut Fridtjof Frank Gundersen i sin bok. Nå får hun svar.

Les også:Her er Elis verste

«Umåtelig gjerrig og selvopptatt», skriver Eli Engum Hagen om jusprofessor og tidligere stortingsrepresentant Fridtjof Frank Gundersen i sin bok. Han mener hun er «så ondskapsfull som hennes forstand tillater henne» , skriver Østlendingen.

Verken Eli Engum Hagen eller Carl I. Hagen ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen.

Da Nettavisen kontaktet Gundersen mandag, fremholdt han kritikken mot Eli Hagen.

- Ondskapsfullt skrevet
- Boken er ondskapsfullt skrevet. Når Eli skriver negativt om andre, avspeiler det hennes avsky mot personer som er mot Carl I. Hagen, sier Gundersen til Nettavisen.

Avisa har snakket med Fridtjof Frank Gundersen om Engum Hagens bok. Han sier det ikke er aktuelt å ta rettslige skritt overfor forfatteren og mener hun ikke har injurierende kraft.

- Jeg går ut i fra at folk ikke tar Eli på alvor, sier Gundersen til Nettavisen.

Fridtjof Frank Gundersen satt fire perioder på Stortinget og var tidligere en nær venn og medarbeider av Fremskrittspartiets daværende formann Carl I. Hagen. Men så ble han støtt ut i kulden. Han meldte seg ut av partiet i 2001.

I sin bok trekker Engum Hagen blant annet fram at Fridtjof Frank Gundersen gir ut lærebøker i juss i stadig nye opplag - med små endringer. «Det blir penger av slikt», skriver hun.

- Eli Hagen er gjennomsyret ondskapsfull. Min lærebok «Jus for økonomer» blir jevnlig oppdatert for at studentene skal få med seg de stadige nye lovendringene og nye direktivene i EØS og EU. Læreboka har liten eller ingen verdi for studentene dersom den ikke er à jour med virkeligheten. Men det skjønner ikke Eli Hagen noe av, sier Gundersen til Østlendingen.

I godt selskap
Fritfjof Frank Gundersen er ikke den eneste som er omtalt i til dels sterke ordelag i Eli Engum Hagens bok. Blant andre som nevnes og karakteriseres er Kåre Willoch, Kjell Magne Bondevik og Erna Solberg.

VG-journalist Eirik Mosveen ble omtalt som «liten, uflidd og usympatisk».

- Jeg er 1,74 høy, så hun er inne på noe der. Men jeg tror ikke Carl er noe særlig høyere, lød Mosveens kommentar til Nettavisen.

Tidligere stortingsrepresentant Øystein Hedstrøm kunne lese i boka at hans bryllup var en PR-jippo.

- Det er både sårende og støtende å lese om hvor nedsettende hun omtaler et av de fineste øyeblikkene i livet vårt, uttalte han til VG.

Mandag hadde Nyhetskanalen premiere. Se den gratis her.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai