Gå til sidens hovedinnhold

Eliteseriens beste på benken?

Christian Berge håper han kan vrake seg selv.

Elverum tok seg til cupfinalen tidligere i høst ved å knuse Drammen 32-17. Da holdt Christian Berge seg på benken under store deler av oppgjøret.

Når hedmarkingene møter Runar i Oslo Spektrum lørdag, håper 35-åringen å bidra så lite som mulig. I hvert fall ute på banen.

- Vi er nødt til å rokere så mye som vi klarer med våre spillere. Jeg spilte ikke noe særlig mot Drammen heller. Flyter alt som det skal gjøre, blir jeg på benken. Dersom en spiller trenger en pause på benken, får jeg heller trå til, sier Elverum-treneren til Nettavisen.

Noen bedre?
Sammen med Lars Nordberg og islendingen Sigurdur Ari Stefansson, utgjør Berge en fryktet bakspillertrio i herrenes eliteserie.

Mange mener treneren selv fremdeles er den beste spilleren i hele serien. Runar-trener Vidar Gjesdal er slettes ikke uenig i den vurderingen.

- Når han er utpå der og klar for oppgaven, da er det vel ingen som går utenpå ham i eliteserien. Han har et håndballhode som overgår det meste. Det fysiske er nok begrensningen. Han klarer ikke å holde nivået over tid, sier Gjesdal.

Fire «veteraner»
Runar spiller sin 10. cupfinale siden tidlig på 90-tallet 3. juledag. Veteran Tormod Moldestad, Peder Trevland, Ståle Berg Aspestrand og Christian Rustand har alle cupfinaleerfaring fra tidligere finaler.

Gjesdal håper det kombinert med bredde skal være nok til å slå Berges superrekke.

- Vi vet at de har noen sentrale brikker i laget sitt, men også at vi har mer bredde enn dem. Mitt håp er at vi har flere på benken som kan komme inn og snu kampbildet, sier han.

Trøbbel for Berge
Elverum har slitt med en del skadeproblemer under opptakten til cupfinalen. Den tyske midtbacken Daniel Kempf er definitivt ute på grunn av kneskade, mens også sjefen selv skrangler for tiden.

- Hvor mye orker du i en cupfinale?

- Jeg orker mye, jeg. Men problemet er hva akillesen orker.

- Hva betyr det for deg personlig å vinne denne kampen?

- Det er viktig. Hvis vi skal lære oss å bli et topplag, må vi vinne kamper som dette her. Vi skal ta det som en opplevelse. Vi skal i hvert fall tørre å spille håndballen, vi skal ikke tenke «enn om vi hadde gjort det» etterpå.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken