Klikk her for å se våre V75-forslag.

Så har dagen kommet som enhver traventusiast ser frem til hvert år, og når de åtte finaledeltagerne samles bak startbilens vinger kl. 17.05 får 25-30.000 tilskuere atter en gang frysninger på ryggen i 25 graders varme!

Dersom du er alene om å ha 7 rette på søndag, vinner du 48 millioner!

Høydepunkter
Det har vært mange minneverdige øyeblikk i løpets historie, men sett med norske øyne er det neppe noe som topper året 1986, når Rex Rodney og Kjell Håkonsen triumferte fra posisjonen utvendig for leder. Lett å glemme er heller ikke den fryktelige duellen i 1994 mellom Copiad og Pine Chip, og en hest som Mack Lobell (vant to ganger) som hadde en utstråling som vi knapt har sett maken til er en av mange svært gode vinnere opp igjennom årene.

Trenerbragd
I fjor var det suksesstrener Fabrice Souloy som tok en herlig dobbel med Exploit Caf og Oiseau De Feux. Sistnevnte deltar også i år, og i tillegg kommer franskmannen med Igor Font. Det skal godt gjøres å gjenta fjorårets bedrift, men den dyktige treneren kommer garantert til start med to hester i topp skikk.

Nettavisen har tatt en nærmere titt på årets deltagere, og her følger våre vurderinger av de aktuelle hestene:

Heat 1

1 Triton Sund, rek. 11.1 Innkjørt: 11 699 941
Dette er snakk om en herlig kriger som vant årets Olympiatrav på sterke 11.1 full vei, men vi tror dagens distanse blir i korteste laget for Hultman-traveren. 8-åringen er avhengig av kraftig overpace i kvalen for å kunne nå en finale, men vi tror det blir for tøft mot en rekke spesialsprintere.

2 Ghibellino, rek.10.7 Innkjørt: 7 648 535
Fjorårets Copenhagen Cup-vinner har varslet form nå på slutten, og fra et perfekt spor tror vi 6-åringen som har enorme avslutninger som sitt varemerke kvaler til en finale. Vi tror dog ikke Bondo-traveren besitter de kvaliteter som skal til for å kunne gå helt til topps i en eventuell finale, og en premie må være maks.

3 Enough Talk, rek. 08.1 Innkjørt: 7 951 581
6-åringen var på vei over på norske hender i forkant av fjorårets Elitelopp hvor han ble tredje, men den handelen gikk i vasken. Amerikaneren har ikke vist form så langt i år, og Kleinhans-traveren må vise seg klart forbedret til dagens dyst for å kunne nå helt opp. På sitt beste er det dog liten tvil om at denne hesten duger i alle sammenhenger, og kretsen rundt hesten tar neppe den lange turen hvis ikke alt er på stell.

4 Offshore Dream, rek. 11.4 Innkjørt: 20 960 313
Franskmannen har vunnet Prix D`Amerique to ganger, men skuffet en smule i årets Oslo GP i et løp som dog ikke ble kjørt til 7-åringens fordel. Etter de rapportene vi har fått har 7-åringen sett lysende ut i trening etter det siste løpet, og vi tror på en topp vinnersjanse i både kval og finale.

5 Sahara Dynamite, rek. 12.2 Innkjørt: 6 437 530
Årgangseneren i Sverige som tok seg av både Kriteriet og Derby får her sin ilddåp, og det vil overaske oss litt dersom 5-åringen allerede nå kan ta opp kampen mot langt mer herdede konkurrenter. Nurmos-traveren er dog fryktlig kjapp i beina, og en eventuell finalebillett kan være innen rekkevidde.

6 Scarlets Aino, rek. 10.5 Innkjørt 3 759 664
Hans O. Sundberg har matchet denne lynkjappe krabaten med en meget fin hånd, og unngått å møte de beste i stort sett hele karrieren. 8-åringen vant Sweden Cup i fjor, men mot dagens konkurrenter tror vi han blir for lett.

7 Russel November, rek. 09.8 Innkjørt: 10 136 226
Årets Oslo GP-vinner er en gudbenådet traver, og i et løp det ligger an til tempo på tror vi Langeweg-traveren enkelt kvaler inn. 6-åringen besitter også de kvaliteter som skal til for å kunne vinne en eventuell finale, og med det siste løpet i kroppen er nok formen ytterligere spisset.

8 Oiseau De Feux, rek. 10.0 Innkjørt: 14 780 725
Fjorårets toer er en fantastisk hest som stort sett aldri gjør seg bort, og i sine starter i Sverige har 7-åringen gjort toppløp hele veien. Vi tror han kan vinne dette løpet selv fra utvendig posisjon, og fra et fint spor i finalen er Souloy-traveren seiersaktuell også der.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Heat 2

1 Buck I St Pat, rek. 08.9 Innkjørt: 8 560 631
Vi har kun sett Amerikas beste hoppe en gang, men vi kan med sikkerhet si at vi her snakker om en flyvemaskin av de helt sjeldne. 6-årshoppa har en vanvittig speed, og er god i begge ender. Høyst rolig leder hun kvalen rundt om, og etter alt å dømme er dette hesten å slå fra spiss også i finalen.

2 Jaded, rek. 09.8 Innkjørt: 5 792 174
Hultman-traveren kvaler trolig inn fra et fint spor, men vi tror ikke han har den tøffheten som skal til for å kunne gå helt til topps i en eventuell finale. 7-åringen vant på fine 11.5 i den siste starten uten å være på topp, men det er trolig en forbedret utgave vi får se til dagens dyst.

3 Nimrod Borealis, rek. 12.2 Innkjørt: 9 618 569
Franskmannen er vanskelig å sette inn i denne sammenhengen, men etter de rapportene vi har fått skal det være snakk om en meget god hest som kan overaske. Anders Lindqvist mener det kan være snakk om løpets dark horse, og han pleier å ha bra koll på de franske hestene.

4 Lisa America, rek. 11.1 Innkjørt: 4 411 375
Vi snakker her om Eliteloppets yngste deltaker, og selv om 4-årshoppa kommer til start med en imponerende triumf på sterke 11.1 full vei i den siste starten har vi ingen tro på at hun duger i denne sammenhengen. De italienske hestene har det med å floppe (bortsett fra Varenne...) når de kommer til Valla, og vi blir nærmest sjokkert dersom vi får se henne i aksjon to ganger på søndag.

5 Commander Crowe, rek. 12.3 Innkjørt: 5 380 673
6-åringen til dyktige Petri Puro er en seiersmaskin av de helt sjeldne med 27 triumfer på blott 31 starter, men i Elitloppet tror vi ikke han har noe å gjøre. Hesten er her sjanseløs på å nå favorittposisjonen tet, og da har vi tidligere sett at han ikke er voldsomt tøff i ”trynet”

6 Torvald Palema, rek. 11.1 Innkjørt: 9 054 620
Åke Svanstedts bidrag til årets Elitlopp er svært god på sitt beste, og normalt skal den speedige 8-åringen ta seg til en finale. Sporene blir deretter veldig avgjørende, men han skal uansett sees på som en stor outsider i årets batalje.

7 Igor Font, rek. 11.3 Innkjørt: 8 649 743
Souloy-traveren er en speedkule av de helt sjeldne, og 5-åringen som har vært spesialmatchet mot dette løpet en god stund er en klar vinnerkandidat. Sulkyartist Jean M. Bazire tar det trolig litt piano i kvalen, og så blir det skoløs og full bøtt i finalen!

8 Sundons Gift, rek. 11.7 Innkjørt: 2 877 081
Det eksotiske innslaget fra down under har ingen ting i dette løpet å gjøre, men 8-åringen får i hvert fall med seg en fin rekord hjem.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

To V75-bankere
I V75-spillet garderer vi ikke 1 Buck I St Pat i den andre avdelingen, og vi tror her som sagt på tet fra start til mål. I den fjerde avdelingen setter svært dyktige Hugo Langeweg Jr. seg opp bak stortalentet 3 Main Wise As, og en 3-åring som vinner på 12.7 på en 800 metersbane slik han gjorde i den nest siste starten kan vi ikke gardere. Treneren uttaler at dette er det ”verste” han har vært borti, og det sier ikke så rent lite når han har Russel November i trening!

Ekspertforslag
Til V75-løpene på Solvalla på søndag har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 72, 180, 360 og 720 kroner som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Kjøp en bong og se verdenseliten i aksjon på NRK2 kl. 17.20-18.00!