Gå til sidens hovedinnhold

Elleve år for MC-sjef

En leder i MC-klubben Union MC må tilbringe hele elleve år bak murene. Han ble tatt på fersken med tre kilo amfetamin og fem kilo hasj.

I august i fjor stoppet politiet en bil som kjørte i sakte fart på feil side av veien inne i Arnanipatunnelen. I bilen satt det 41 år gamle Union MC-medlemmet, som nettopp hadde hentet en bag som inneholdt tre kilo amfetamin, og fem og et halvt kilo hasj.

Hentet stoffet i tunnel
Mannen forklarte at han og en medtiltalt hadde avtalt å hente stoffet, som skulle være plassert på høyre side av veien, i retning Bergen, inne i Arnanipatunnelen.

Den 41 år gamle lederen av MC-klubben soner allerede en dom på fem og et halvt år for tidligere narkoforbrytelser, og ble i fredagens kjennelse idømt nye fem og et halvt år i fengsel. Dermed må han belage seg på elleve år bak murene.

Strenge straffer
Han var tiltalt for narkoforbrytelser, som retten kaller «grov narkotikaovertredelse», sammen med fire andre. Den 31 år gamle mannen som kjørte bilen da politiet slo til i Arnanipatunnelen i august 2004, som ikke er medlem i Union, fikk fire år i fengsel for medvirkning til å hente stoffet.

Et annet Union MC-medlem en bot på 25.000 kroner, og fem år i fengsel. To Oslo-menn, som er medlemmer i Hells Angels, må sone fem og seks år bak murene for å ha fraktet stoffet til bergensområdet.

Under etterforskningen hentet politiet inn informasjon ved telefonavlytting, noe retten hyppig refererer til i sin kjennelse.

Retten påpeker for øvrig at mengden av stoff som ble beslaglagt, krever strenge straffeutmålinger.

Reklame

Disse gressklipperne er best i test