Gå til sidens hovedinnhold

Elleve barn drept i skolemassakre

Elleve skolebarn ble drept i en skolemassakre i Rio de Janeiro.

Elleve skolebarn ble drept og 18 skadd da en mann åpnet ild på barneskolen Tasso da Silveira i Rio de Janeiro torsdag, melder CNN.

- Personen gikk inn og avfyrte skudd, sier en talsperson for militærpolitiet i Rio til den lokale nyhetskanalen Globo TV.

Gjerningsmannen, som er blant de døde, skal være en 24 år gammel tidligere elev ved skolen.

Et vitne forteller til avisen at han så mellom 15 og 20 barn som var enten drept eller alvorlig skadd.

- Det er en massakre, en virkelig massakre, sier brannmannen Roni de Macedo, som ankom åstedet like etter at skytingen begynte.

Gjerningsmannen skal ha vært utstyrt med to håndvåpen og store mengder med ammunisjon. Politiet opplyser at han etterlot seg et brev.

- Skjøt seg selv
Gjerningsmannen skal ha skutt seg selv, melder Globo TV, ifølge BBC.

- Det er blod på veggene og blod på stolene. Jeg antar at det er mellom 15 og 20 døde, sier brannmannen, som var tildekket med blod etter å ha fraktet skadde ut av skolen.

- Jeg har aldri sett noe lignende. Det er som i USA.

- Åpnet ild i et klasserom
Vitner forteller at skytingen begynte utenfor skolen ved 08.30-tiden lokal tid torsdag, 13.30 norsk tid. Gjerningsmannen skal først ha skutt en gutt i hodet og en annen gutt i armen.

Deretter skal gjerningsmannen ha beveget seg inn på skoleområdet og gått opp i et klasserom som var full av elever. Han skal deretter ha åpnet ild mot barna som var i alderen mellom elleve og 13 år, skriver The Guardian.

- Jeg så mange skadde barn – barn som blødde. Jeg så også en død fyr inne på skolen. Jeg hørte mer enn 30 skudd. Datteren min befant seg der inne, sier den 44 år gamle postmannen Hercilei Antunes, som bor like i nærheten av skolen.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken