Gå til sidens hovedinnhold

Elleve drept av MC-bombe

En ni år gammel gutt og ti andre personer mistet livet da en bombe på en parkert motorsykkel gikk av i byen Florencia i Colombia søndag.

To politimenn er også blant de drepte. I tillegg ble 48 personer skadd i eksplosjonen, melder NTB-AFP.

Bomben detonerte rundt klokken 03 søndag morgen lokal tid, da mange var på vei hjem fra barer og nattklubber i overklassebydelen Zona Rosa, melder AP.

Ifølge Luis Alberto Ardilla, en talsmann for lokale militære styrker, var motorsykkelen plassert utenfor en populær nattklubb som på dette tidspunktet var full av folk.

Dusør

- Dette er forferdelige handlinger, så beklagelig for det sivile samfunn. Jeg er trist og nedbrutt, sier borgermester Alvaro Pacheco til lokale medier søndag. Han utlover nå en dusør for informasjon som vil føre til at de ansvarlige blir pågrepet, melder AFP.

Mange av de skadde ble fraktet til Maria Inmaculada-sykehuset. Tilstanden skal være alvorlig for 15 av dem.

Mener Farc står bak

Politiet mener venstreorienterte geriljaen Farc står bak

Byen Florencia ligger i Caqueta, 600 kilometer sør for hovedstaden Bogota, nær et demilitarisert område som myndighetene i Colombia har gitt til Farc-geriljaen i bytte for fredsforhandlinger, som senere mislyktes. I flere tiår har Farc-geriljaen, som teller opp mot 17.000 soldater, kjempet for kontrollen i området, melder NTB-AFP.

Krigen mellom regjeringssoldater og geriljaen har krevd over 200.000 liv siden 1964. Årlig kidnappes rundt 3000 personer av geriljaen, som finansierer sine aksjoner med penger de tjener på å kreve løsepenger for gisler.

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente