Gå til sidens hovedinnhold

Elliot (4) fikk sjokolade av Nairobi-terroristene

Terroristene ga Mars-sjokolade til to barn og tryglet om tilgivelse.

Den britiske gutten Elliot er blant dem som unnslapp terrordramaet i Nairobi med livet i behold. Fireåringen var sammen med sin mor Amber (35) og sin seks år gamle søster da terroristene slo til mot kjøpesenteret Westgate i den kenyanske hovedstaden lørdag. Familien skulle bare handle melk på kjøpesenterets matbutikk da terroren rammet.

Dermed ble de tre fanget midt i det blodige dramaet.

Moren Amber ble truffet av et skudd i låret inne i matbutikken. Da konfronterte den fire år gamle sønnen én av terroristene og sa: «du er en slem mann, la oss få gå».

Terroristen svarte med å gi fireåringen og søsteren hver sin Mars-sjokolade, og lot dem forlate stedet sammen med deres skadde mor, Amber, ifølge britiske medier.

«Vi er ikke monstre»
Amber fikk også med seg en tolv år gammel gutt, som først nektet å forlate sin døde mor inne i matbutikken.

På vei ut av kjøpesenteret ropte terroristen etter dem, og sa at de bare ville drepe kenyanere og amerikanere, og ikke briter. Deretter ba terroristen moren om å konvertere til islam, og sa følgende: «Vær snill og tilgi oss, vi er ikke monstre».

- Han fortalte meg at jeg måtte endre min religion til islam og sa «tilgir du oss? Tilgir du oss?». Naturligvis var jeg villig til å si hva som helst for at de skulle la oss få gå, sier moren Amber til The Independent.

- Han var veldig modig
Elliot og søsteren ble fotografert utenfor kjøpesenteret lørdag. Barna hadde hver sin Mars-sjokolade som de hadde fått av terroristen.

- De hadde en heldig flukt. Terroristene sa at om det var noe barn som var i live i kjøpesenteret, så kunne de gå. Amber tok en beslutning om å reise seg opp og si ja, sier fireåringens onkel, Alex Coutts, til britiske The Sun.

- Deretter begynte Elliot å krangle med dem og kalte dem for slemme menn. Han var veldig modig, sier onkelen.

Minst 60 drept
Terrorangrepet mot kjøpesenteret i Nairobi har krevd over 60 menneskeliv. 200 mennesker er skadet. Myndighetene frykter tallet på drepte vil kunne stige ytterligere ettersom 60 fortsatt er savnet.

Det er den somaliske terrororganisasjonen Al-Shabaab som har påtatt seg ansvaret for terroraksjonen, som har pågått siden lørdag. Hensikten har vært å ramme vestlige mål, og det er en kjent sak at kjøpesenteret Westgate ble frekventert av mange vestlige i den kenyanske hovedstaden.

Deler av taket raste sammen
Kenyanske myndigheter har siden mandag kveld hevdet at de har kontroll over situasjonen. Men det har vært meldt om skyting på stedet tirsdag formiddag. Seks terrorister skal ha blitt drept i en fire timer lang skuddveksling tidlig tirsdag.

Tirsdag ettermiddag ble det kjent at deler av taket har falt sammen. Taket har fungert som en parkeringsplass, og ga trolig etter som følge brann inne på senteret.

Kilder: The Independent, The Sun, Daily Mail.

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis

Kommentarer til denne saken