Gå til sidens hovedinnhold

Elva tok huset

Uvær har krevd åtte menneskeliv i USA.

Uværet har herjet store deler av Midtvesten i USA de siste dagene.

De voldsomme regnskyllene fikk en demning i Wisconsin til å briste mandag. Vannmassene feide nedover Wisconsin-elva og skylte flere hus ut i elva.

Ingen mistet livet, eller ble skadd, som en følge av denne hendelsen. Området er bare ett av flere som er rammet av uværet som har krevd åtte menneskeliv de siste dagene.

Druknet i bilene
President George W. Bush har erklært 29 fylker i delstaten Indiana for katastrofeområder. Også i Iowa og Wisconsin er det erklært katastrofeområder.

I delstatene Michigan og Nebraska har seks mennesker mistet livet. Blant dem var to avisbud som druknet da veien kollapset under bilen deres og kastet dem ut en ravine. Også i Indiana druknet en mann i bilen sin i helga.

25 centimeter regn
Hundrevis av mennesker er evakuert fra hjemmene sine og mange steder er uten strøm. I Columbus måtte et sykehus evakuere 100 pasienter på grunn av strømmangel.

På lørdag ble deler av Indiana dynket med 25 centimeter regn på få timer.

- Vannet steg så raskt at folk har beskrevet det som at de i løpet av 15 til 20 minutter, gikk fra å føle seg sikre til plutselig å ha vann opp til livet, forteller guvernør Mitch Daniels i delstaten.

Flom og oversvømmelser vil trolig fortsette å skape vanskeligheter i Midtvesten utover uka ettersom det er ventet at mer regn trekker ut i de allerede overfylte elvene og vassdragene.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken