Gå til sidens hovedinnhold

Elyounoussi slår tilbake mot Riise-påstander

- Vi har en del andre som tar ansvar, sier landslagsspilleren til Nettavisen.

Mandag kveld fortalte John Arne Riise i et TV 2-intervju, at han mener han burde blitt tildelt det norske kapteinsbindet, da Brede Hangeland ble byttet ut i landskampen mot Ukraina i februar.

Men i stedet var det Tarik Elyounoussi som fikk bære kapteinsbindet for Norge etter pause.

I intervjuet sier også Riise at det er mangel på kommunikasjon mellom spillerne under landskampene.

Premier League-spilleren hevder at det kun er Brede Hangeland og han selv som snakker under kampene.

Det er ikke Elyounoussi enig i.

Reagerte på uttalelser
Til Nettavisen forteller Rosenborg-spilleren at han forstår Riises skuffelse over å ikke bli kaptein, men at han reagerte på Fulham-backens uttalelser om at det kun er de to Premier League-spillerne som snakker under landskampene.

- Jeg reagerte på det han sa om at det bare er han og Hangeland som prater, sier Elyounoussi til Nettavisen.

Rosenborg-profilen mener det er flere på landslaget som tar ansvar, og trekker fram spesielt to lagkamerater.

- Håvard Nordtveit kan man se på som en ledertype. Også «Moa» er en veldig fin ledertype, så vi har flere på laget som er flinke til å prate. Så der synes jeg han (Riise) tok feil, med at det bare er de to som prater, sier Elyounoussi.

Forbilder
25-åringen mener det er flere sultne unggutter på landslaget.

- Vi har en del andre på laget som vil vise seg fram. De to (Hangeland og Riise) er de mest rutinerte og vi ser opp til de. De er forbilder for oss andre, men samtidig så har vi noen fra den nye garden, sier Elyounoussi.

- Det er fint å ha de to på laget, men vi har en del andre som vil ta ansvar. Vi kan ikke bare stole på de to hele tiden . Vi har en del unge gutter som vil fram og er sultne på suksess, og da er det viktig at vi tar ansvar, sier RBK-vingen, som mener det er flere som snakker på banen.

Ikke fornærmet
Men Rosenborg-spilleren er ikke fornærmet over Riises uttalelser, og forstår at Fulham-backen ble skuffet over å ikke få lov til å bære kapteinsbindet mot Ukraina.

- Jeg skjønner at han var skuffet. Det hadde jeg også vært om jeg hadde over 100 landskamper og ikke fått kapteinsbindet, sier Elyounoussi.

- Jeg var overrasket da jeg fikk det i pausen. Jeg trodde også at han skulle få det. Men det er ikke noe jeg kan gjøre noe med. Jeg fikk spørsmål om jeg ville ta på meg kapteinsbindet, og sa selvfølgelig ja. Jeg synes det var en tillitserklæring fra treneren, sier Elyounoussi.

Reagerte på Riise-uttalelser
Mens Elyounoussi sier han forstår Riises skuffelse, var det mandag kveld, flere som reagerte på Fulham-backens uttalelser.

Sogndal-spiller Ørjan Hopen skrev følgende på Twitter:

HTML EMBED
Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken