Gå til sidens hovedinnhold

EM vil gi milliondryss til de norske spillerne: - Betyr ikke en dritt

De norske spillerne får millioner hvis de tar Norge til EM.

BUDAPEST (Nettavisen): Hvis det norske landslaget klarer å kvalifisere seg til EM i Frankrike, venter en millionbonus på de norske spillerne.

Det betyr imidlertid lite, skal vi tro landslagsspiller Stefan Johansen.

- Bonus kontra EM betyr ikke en dritt. For min del så handler det om å komme til et EM-sluttspill. Skal jeg være helt ærlig så har jeg ikke tenkt på den bonusen, det er kun EM-sluttspillet som teller, sier Johansen til Nettavisen.

Får mellom 20-30 millioner

Det er ventet at Norges Fotballforbund (NFF) vil motta litt over 100 millioner kroner, hvis det norske laget klarer å slå Ungarn i den siste og avgjørende playoffkampen i Budapest, og dermed ta Norge til EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer.

Nettavisen får opplyst av NFF at 25 prosent av pengene forbundet mottar vil gå til spillerne, noe som altså betyr at de skal fordele trolig mellom 20 og 30 millioner kroner.

Heller ikke landslagsback Tom Høgli bryr seg om hva de får i bonus. For ham er det også bragden ved å ta seg til et mesterskap som betyr noe.

- Det er ikke samtaleemne. Jeg aner ikke hva den er på en gang. Jeg har ikke tenkt på det i det hele tatt, sier Høgli til Nettavisen.

- Fortjent

Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, synes det er helt rettferdig at spillerne blir belønnet for sin innsats i EM-kvalifiseringen, om de får Norge til et mesterskap.

- Det er noe de virkelig fortjener. Vi skal ikke glemme at dette er yrket deres, og man pensjonerer seg ikke som fotballspiller når man er 65, 67 eller 70 år. Det er en kort karriere, så det er gledelig at de får en bonus for en EM-deltakelse, sier Siem til Nettavisen.

Han forklarer at pengene fordeles rettferdig, og at spillerorganisasjonen NISO har vært med på å bestemme fordelingen.

Stor tro på EM-billett

Det virker imidlertid ikke å være penger som er motivasjonen før det norske laget går på banen i Budapest. Samtlige av landslagsspillerne Nettavisen snakker med før kampen, virker svært lystne på å slå hardt tilbake etter det skuffende 0-1-tapet på Ullevaal torsdag kveld.

For selv om de tapte den første kampen, har spillerne stor tro på at de skal til EM.

- Ja, jeg tror det. Vi har en veldig god mulighet. Jeg ser på det som veldig sannsynlig at vi scorer i morgen, og da er sjansene gode, sier Høgli.

Han får støtte av lagkamerat Johansen.

- Vi har ståltro på at vi skal klare dette. Det er en voldsom energi i gruppen, forteller Johansen.

For at Norge skal til EM, må Per-Mathias Høgmos menn score minst to mål i søndagens kamp på Groupama Arena i Budapest.

Nettavisen følger kampen fra arenaen i den ungarske hovedstaden.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken