Gå til sidens hovedinnhold

Emil får trøbbel mot Martin

Martin Fourcade stortrives i Anterselva og da blir det ikke lett for Emil Hegle Svendsen under fredagens sprint i Anterselva.

Sportspills meny fredag
V4 Kalmar: Seiersvant dame spilles
V65 Jarlsberg: Full gass med Pepper
Premier League: Skader og karantener

Gutta inntar Anterselva denne fredagen og det er klart for nye svært spennende skiskytingsdueller i den tradisjonsrike skiskyttermetropolen. Vi har sett nærmere på noen av Norsk Tippings åtte dueller fra ettermiddagens renn. Husk at rennet starter kl 14.30 og at du må levere før kl 14.25 dersom du vil delta.

Martin Fourcade - Emil Hegle Svendsen H 1,60
Franskmannen Martin Fourcade varslet knallform under forrige helgs løp i Ruhpolding og vant både sprinten og fellesstarten. Det var nok oppløftende for Fourcade som viste svak form i Obeerhof helgen før. Nå er det opp i høyden til Anterselva og der trives Fourcade utmerket. Begge de to foregående sesongene har Martin Fourcade vist kruttsterke resultater i Anterselva, mens Emil har variert en god del. Emil sliter fortsatt med stabiliteten på standplass, selv om farten i løypa er meget bra. Dette må være klar fordel Martin Fourcade og 1,63 på franskmannen hører hjemme på en skiskytterkupong fredag.

Her finner du fredagens skiskytingsdueller

Anton Shipulin - Arnd Peiffer H 1,60
Her er det også interessant statistikk. Russeren Shipulin sble nummer åtte på sprinten her sist sesong og tok en knallsterk andreplass på fellesstarten to dager etterpå. Året før gikk han likegodt hen og vant sprinten og ble ble nummer tre på fellesstarten. Hadde ikke noen spesielt god helg i Ruhpolding sist helg, men merittene i Anterselva er knallsterke. Tyskeren Arnd Peiffer får ikke dreis på verken skyting eller farten i sporet denne sesongen. Ble riktignok nummer fem på sprinten her i Anterselva i fjor, men hadde vesentlig dårligere fart i sporet enn Shipulin da. På fellesstarten skjøt Peiffer seg helt vekk og endte på 28. plass. Året før ble han nummer sju på sprinten og nummer fem på fellesstarten. I tre av fire øvelser de to siste sesongene her i Anterselva har han altså blitt slått av Shipulin. Basert på statistikk og prestasjoner her i Anterselva, må Anton Shipulin være det beste objektet i fredagens åtte dueller.

Her finner du fredagens skiskytingsdueller

Outsideren
Jakov Fak - Evgenly Garanichev

Vi er ikke veldig enige med Norsk Tipping i at sloveneren Jakov Fak skal være klar favoritt i denne duellen mot den formsterke russeren. På tilsvarende distanse i fjor, endte Garanichev på andreplass mens Fak ble nummer ni. Garanichev viste form i Oberhof for to uker siden og selv om Fak nok har litt større toppfart i sporet, er Garanichev jevnt over en bedre skytter. Da må valget bli Garanichev i denne duellen til pene 2,10 i odds.

Nedenunder finner du Andreas sine tips denne fredagen

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
21. Schalke 04 - Hannover 96 B 4,30

Det er oppstart i Bundesliga etter juleferie, og vi øyner muligheten for en overraskelse. Schalke er en av Tysklands største klubber, men de var i svak form før jul og rundet av med tap 1-3 hjemme for Freiburg i ligaen og 1-2 for Mainz i cupen samme sted. Det er ingen garanti for at alt er på stell igjen i den første etter ferien. Hannover har tapt tre strake borte, har 2-0-6 borte hittil og er ingen opplagt kandidat til å vinne i Gelsenkirchen. Men det er bare fire reiser siden de overrasket med seier i Stuttgart, og vi fikk rundt 8 i odds på dem da de vant på dagens bane i 2010. At det er første kamp etter ferien øker sjansen for en overraskelse, mener vi, og tester borteseier til 4,30 med en moderat innsats.

Dagens avslag
31. Sporting CP Lisboa - SC Beira-Mar H 1,30

Sporting har ikke imponert denne sesongen, og selv om man nå etter sigende har fått ryddet opp etter en del turbulens i trener- og spillerapparatet, er ikke formen den helt store. Tap 0-1 for Ferrerira i forrige hjemmekamp og 2-2-3 hjemme totalt er trist. Kun to av de ti siste er vunnet. Beira Mar tapte hjemme for Estoril forleden, men har ikke tapt noen av sine to siste bortekamper. De har tapt syv på rad på dagens bane og skal ikke være favoritter denne gangen heller, men akkurat i dag går vi ikke mot dem til 1,30. Så stor er ikke forskjellen på lagene for tiden, og oddsen blir for lav.

25. Leicester City - Middlesbrough H 1,55
Championship. Leicester er sterke på hjemmebane og de kommer fra 6-1 over Huddersfield og 4-0 over Bristol City. Det må være grunnen til at vi bare får 1,55 på hjemmeseier i dag. Men dette er Championship, og etter to så sterke resultater kan man ane at nedturen ikke er langt unna. Hjemmelaget sliter med sykdom og noen skader i kveld, og møter et lag som er veldig gode på sitt beste. Det er antagelig fravær hos Middlesbrough også, men mange usikre kort og hvor sterkt disse lagene stiller i kveld er vanskelig å si. 1,55 på hjemmeseieren ligner et typisk Championship-bananskall, og vi skal ikke skli på det.

Dagens spill
Vi ser en god mulighet i Primera Division denne fredagen. Dessuten er vi grådige nok til å ta med et svensk ishockeylag som ikke gjorde jobben for oss sist, men som vi tror hever seg umiddelbart.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

29. Espanyol – Mallorca
Primera Division. Espanyol tok en meget viktig hjemmeseier mot Celta Vigo sist helg, og krabbet over streken igjen. Den nye manageren Javier Aguirre skal ha mye av æren for at Espanyol har hevet seg. Den nedrykkstruede klubben har gjort mye riktig i det siste, med 2-2 mot Sevilla, 2-0 over bunnkollega Deportivo La Coruna og nå sist 1-0 mot Celta Vigo, alle hjemme på Cornella-El Prat. De har 3-3-4 totalt her nå, og det er her plassen berges. Uavgjort borte mot Granada og Real Madrid er heller ikke feil, men Espanyol var kjent for å være råsterke hjemme for et par sesonger siden, og finner de tilbake til den resepten skal dette gå veien.

Víctor Sánchez og Stuani er ikke hundre prosent og blir trolig ikke å se, sier trener Aguirre til Marca. Noe usikkerhet også rundt Albín. Mattioni er tilbake. Wakaso Mubarak (m) og Cristian Alvarez (k) er ikke med. Hector Moreno (f) returnerer fra suspensjon. Dette kan gi denne startoppstillingen, tror Marca:

Casilla – J. Lopez, Colotto, Moreno, Capdevila – Forlin, Baena – C. Gomez, Verdu, Simao – Garcia

Mallorca var svake borte mot Valladolid sist helg og tapte fortjent 1-3. Det tok dem ned under streken. Slik dette laget spiller for tiden, kan undertegnende ikke se hvordan de skal klare å overleve på høyeste nivå. Mallorca klarte 1-1 hjemme mot Atletico Madrid runden før, et heldig poeng mot en motstander som manglet sin beste spiller (Falcao). Mallorca har 1-3-6 på bortebane.

Javi Marquez (m) trøbler med en ankel, men kan bli å se. Anderson Conceicao (f), Ximo Navarro (f), Antonio Lopez (f) og Joao Victor (m) ser ut til å mangle. Slik kan bortelaget starte:

Aouate – Luna, Geromel, Nunes, Nsue – Goivani, Pina, Marti, Pererira– Hemed, Victor

Vi ser en ny giv hos Espanyol. De har bare tapt en av sine seks siste under Aguirre og det var borte mot naboen Barcelona. Mallorca må ha flaks for å få med seg noe herfra, og 1,80 for hjemmeseier er fint.

9. Linköpings HC - Frölunda HC
Elitserien. Etter storform og syv strake seire, falt Linköping pladask og overraskende sammen hjemme mot Färjestad på onsdag. De kom aldri opp på det nivået de har vist den siste tiden, og nå handler det om å slå tilbake på første forsøk. De kjemper om en plass helt i toppen av Elitserien og vil veldig gjerne bli nummer fire eller bedre før sluttspillet. 10-2-7 på egen is etter tre perioder.

Eric Himelfarb var tilbake sist, men Christopher Fish og målvakten Andreas Andersson var ikke med. Mattias Weinhandl og Jesper Pettersson er ute fra før.

Frölunda har vært opp og ned denne sesongen, men de er gode nok til å holde seg et godt stykke over de fire som er havnet utenfor sluttspill i øyeblikket. Men det er lenge igjen, så ingenting er sikkert. Frölunda fikk det tøffere enn mange trodde hjemme mot Timrå på tirsdag, de trengte spilleforlengelse og straffer før de vant 4-3. Frölunda har 1-2-2 på de fem siste dersom vi ser på stillingen etter tre perioder, 8-2-9 borte totalt.

Bortelaget mangler Pierre Johnsson, og Gustav Rydahl var ute sist, men muligens tilbake her. Per-Johan Axelsson er tilbake.

Det ble 4-0 sist lagene møttes på dagens bane. Nå har Linköping, et av ligaens beste lag, fått en skikkelig vekker forrige runde. Er man ikke på fra start i ishockey, taper man. Vi forventer at Linköping skjerper seg til kveldens kamp og yter maksimalt. Da skal de vinne og 1,70 for hjemmeseieren tas med i en dobbel som da gir 3,06 totalt. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

9. Linköpings HC - Frölunda HC 1,70 4,05 2,95
29. Espanyol – Mallorca 1,80 3,20 3,70

Total odds 3,06

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken