Gå til sidens hovedinnhold

Emmy til Ane Dahl Torp?

«Kodenavn Hunter» kan bli Emmy-nominert.

(SIDE 2): Mandag offentliggjøres listen over de nominerte til årets Emmy-utdeling.

NRK-serien «Kodenavn Hunter» med Ane Dahl Torp i spissen ligger godt an til nominering. Serien er med i semifinalene til den internasjonale Emmyen, hvor de nominerte så velges ut av en jury.

Første norske Emmy
- Jeg er selvsagt spent foran mandagens nominasjoner og tror vi har en sjanse til å bli nominert i en av kategoriene. Det hadde vært fantastisk om Norge nå fikk sin første Emmy innenfor fjernsynsdrama, sier drama- og langfilmkonsulent Ivar Køhn i Norsk filmfond til fondet hjemmesider.

Verdens beste TV-serier
Det er langt fra småtteri Ane Dahl Torp og «Kodenavn Hunter» kjemper om. Blir serien nominert vil det si at den er blant de fire beste i hele verden. Emmy Awards kalles TV-skjermens Oscars. Tidligere vinnere av den internasjonale delen av prisen inkluderer blant annet Al Gore og det britiske programmet «Top Gear».

Norsk Emmy-kampanje
For tre år siden sto Køhn i spissen for en kampanje kalt «The Quest for an International Emmy Campaign».

Målet er og har vært, å hevde seg i den internasjonale konkurransen.

Les mer: Bruker 20 mill på Emmy-håp

- Vi hadde to av fire nominasjoner innenfor barne- og ungdomsserier med Elias og Gutta boys i fjor, og Anneke von der Lippe var nominert som beste kvinnelige skuespiller i 2005, forteller Køhn på hjemmesiden til Filmfondet.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021