Gå til sidens hovedinnhold

- En alvorlig situasjon

Senterpartiet sliter på flere fronter.

Det er flere milliarder i avstand mellom kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppas (Sp) sitt forslaget til satsning på kommuneøkonomien for neste år og finansminister Kristin Halvorsen (SV) sitt.

Senterpartiet sliter altså nå på flere fronter enn det mye omtalte jordbruksoppgjøret. Onsdag var det krisemøte i partiets stortingsgruppe.

Nationen skriver at partileder Åslaug Haga går langt i å antyde at partiet må ha gjennomslag for hjertesakene sine for å bli i den rødgrønne regjeringen.

- Vi har mange saker vi må drøfte nå som er svært viktige for Sp. Det er kommuneøkonomien, småkraft for distriktene og jordbruksoppgjøret. Vi er helt avhengig av å få en regjering som samlet vil satse på disse feltene, sa Haga foran et samlet pressekorps onsdag.

Flere kilder i Sp sier til Nationen at kommuneøkonomien er en viktigere kampsak for partiet enn jordbruksoppgjøret.

- Dette er en alvorlig situasjon for partiet. Vi er avhengig av å levere på de viktigste sakene, sa hun.

I bondeorganisasjonene er det enorme forventninger til at Senterpartiet klarer å få i stand et godt jordbruksoppgjør. Dragkamp innad i regjeringen kan ende med at Sp trekker seg.

Onsdag ble det kjent at statens tilbud til bøndene i årets jordbruksforhandlinger kan utsettes flere dager. Opprinnelig skulle staten lagt fram tilbudet sitt tirsdag 6. mai.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller