HØDD - BRANN 3-1

Adeccoligaklubben Hødd kjemper mot nedrykk til andredivisjon i seriespillet, men i cupen har laget fra Ulsteinvik vært gjennom et lite eventyr.

Torsdag ble det klart at det eventyret skal avsluttes med cupfinale mot Tromsø på Ullevaal 25. november etter at Brann ble slått 3-1 i semifinalen på Høddvoll.

Akkurat som i kvartfinalen mot Haugesund, var Pål Andre Helland sentral og var også mannen bak Hødds 2-1-scoring.

Lars Tjærnås var en av de som lot seg imponere av den tidligere Rosenborg-spiller, som gang på gang kjørte rundt med Branns backer.

- Pål Andre Helland er jo en liten åpenbaring av en spiller, skrev den anerkjente fotballeksperten på Twitter underveis i kampen.

Rørt til tårer
Cuphelten var rørt til tårer da han ble intervjuet av NRK rett etter kampslutt.

- Jeg er så tom nå. Dette er så stort at jeg får ikke sagt det. Det er en rar følelse, det er fantastisk, sa Hødd-spilleren.

Han er svært tilfreds med at laget hans slapp til Brann så sjelden som det gjorde og ser nå fram til fotballfest på Ullevaal i slutten av november.

- Da jeg gikk av, og det var igjen to minutter av kampen skjønte jeg at vi hadde klart det. Vi hadde så god kontroll, og Brann skapte ikke en dritt. Da ble jeg jeg ble rørt. Det er helt utrolig stort.

- Vi er en gjeng med unggutter som har et veldig, veldig høyt poentsial og når vi får det til å fungere som i dag, så står vi ikke tilbake for noen. Problemet vårt er å få det til å fungere hver gang.

Helland tror at det faktum at cupfinalen ligger i bakhodet bare vil så positivt ut når Hødd skal kjempe for å berge plassen i Adeccoligaen i høst.

- At vi har en cupfinale å se fram til som en gulrot kan kun slå positivt ut. Alle vil jo på laget som skal spille cupfinale, så det kommer til å være fullt trøkk på trening.

Markeringssvikt
Det var imidlertid gjestene fra Bergen som startet kampen best og kom til en spilte seg fram til en brukbar mulighet etter et kvarters spill.

Hødds lovende sisteskanse, Ørjan Nyland, var ikke helt patent da et innlegg ble slått inn i boksen, og det var ikke langt unna at en Brann-angriper fikk tuppet ballen i mål.

To minutter senere var det markeringen i hjemmelagets forsvar som sviktet da Bentley slo et frispark inn i boksen. Zsolt Korcsmar fikk stå fullstendig alene og heade inn 1-0 for Brann.

16-åring imponerte
Pål André Helland, som ble den store helten i kvartinfalen mot Haugesund, prøvde flere skudd med sitt fryktede venstrebein uten å lykkes.

Da dukket en annen Hødd-spiller med et godt venstrebein opp.

Kjell Rune Sellin gjorde et strålende forarbeid og tredde en perfekt vektet pasning gjennom til 16 år gamle Fredrik Aursnes, som kunne avslutte i det lengste hjørnet på første touch til 1-1.

Noen minutter senere var Sellin nær ved å gå fra servitør til eksekutør. Den utlånte Aalesund-spilleren var centimetere fra å få nok bak ballen til å sette den i mål da han dukket opp på bakerste stolpe etter et innlegg fra Akeem Latifu.

Sjokkstart på andreomgang
Hødd hadde virkelig fått tro på avansement til finalen og gikk rett i strupen på Brann etter hvilen. Før to minutter var spilt, hadde Pål André Helland fyrt av to skudd mot mål - i den andre situasjonen kom trønderen alene med Piotr Leciejewski, men den polske målvakten reddet.

Spillet bølget fram og tilbake, og Kim Ojo forsøkte seg i den andre enden av banen, men ble stoppet av Hødds lovende keeper.

Det var imidlertid Hødd som førte kampen i andre omgang og kjørte flere fantastiske kontringer, som ofte ble satt i gang med svært presise utkast fra keeper Nyland.

Belønningen kom etter enda et glimrende Hødd angrep. Vegard Heltne ble spilt fri på venstrekanten og slo inn til Helland, som bredsidet ballen i hjørnet bak en utspilt Leciejewski.

Brann måtte framover - og ble straffet. Hødd kjørte kontra og Erik Sandal fant Kjell Rune Sellin, som ikke gjorde noen feil og avsluttet vakkert i hjørnet bak Branns polske keeper.

Dermed er nedrykkstruede Hødd sensasjonelt klar for finale på Ullevaal 25. november.