Gå til sidens hovedinnhold

- En ære å være i Norge

Den omstridte pakistanske partilederen Qazi Hussain Ahmad takket kommunalminister Erna Solberg da han møtte henne mandag. - Det er en ære å være her, sa han.

Erna Solberg smilte, men håndhilste ikke på Hussain Ahmad da hun tok imot ham i resepsjonen til regional- og kommunaldepartementet klokken 12 mandag.

Samtale om toleranse
Solberg hadde invitert den pakistanske partilederen til en times møte.

- Jeg tror vi skal få til en viktig dialog om toleranse, sa kommunalministeren da hun tok imot Hussain Ahmad.

- Toleranse ja, gjentok Hussain Ahmad.

For Erna Solberg har det vært en utfordring å finne ut hvorvidt hun skulle tillate den omstridte pakistaneren å komme til Norge.

I forrige uke kom hun med konklusjonen. På grunn av ytringsfriheten så hun ingen grunn til å nekte ham adgang til landet.

- Er her for dialog
Selv møtte Hussain Ahmad tidlig opp i departementet mandag. Han satt allerede klar ett kvarter før møtet startet.

- Det er en ære å være her, sa han da han møtte ministeren.

Han takket henne for at han hadde fått lov til å komme til landet.

- Vi er her for dialog, sa Hussain Ahmad, før Solberg tok ham med seg inn på møterommet.

Uenig med bin Laden
Før møtet med Solberg holdt partilederen pressekonferanse på Islamic Cultural Centre i Oslo. Der sa han ifølge NTB at han ikke er overbevist om at Osama bin Laden er en terrorist.

- Hadde jeg møtt Osama bin Laden i dag, ville jeg sagt til ham at vi ikke er enig med ham, om han nå er ansvarlig for disse tingene, sa Qazi Hussain Ahmad på pressekonferansen.

Hussain Ahmad sa at USA ikke har klart å bevise hvem som sto bak terrorangrepene 11. september 2001. Han forsvarte også hvorfor han ikke direkte har tatt avstand fra al-Qaida, bin Laden eller Taliban under taler i sitt hjemland:

- Terror må fordømmes
- Problemet med terrorisme løses ikke ved å fordømme den ene eller den andre. Jeg er meget klar på dette når jeg sier at terrorisme er uakseptabelt uansett om den utføres av enkeltpersoner, grupper eller stater.

- Terrorhandlinger må fordømmes selv om målet skulle være å øke oppmerksomheten om en rettferdig sak, sa Qazi Hussain Ahmad.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua