Gå til sidens hovedinnhold

- En av de største tabbene i Premier Leagues historie

Brad Guzan med kjempebrøler mot Manchester City.

MANCHESTER CITY - ASTON VILLA 3-2:

Stakkars Brad Guzan.

Sisteskansen har spilt godt for Aston Villa denne sesongen, men i lørdagens kveldsmatch mot Manchester City gjorde amerikaneren en brøler som garantert kommer til å hjemsøke ham titt og ofte i både nær og litt mer fjern fremtid.

Kampen var ennå ikke tre minutter gammel da Guzan mottok et tilbakespill fra egen forsvarer, men selv om keeperen var nokså upresset slo han en panisk tversoverpasning som atpåtil ble til et sleivspark foran eget mål.

Premier Leagues toppscorer, Sergio Agüero, nølte ikke: Han plukket opp ballen, la den i tomt nett, og lot Guzan fortvile over sin egen tabbe.

- Stor sorg

Og reaksjonene på blemmen lot ikke vente på seg:

- Brad Guzan har gjort en av de største keepertabbene i Premier Leagues historie, konstaterte tidligere Premier League-keeper Erik Thorstvedt i TV 2-studioet i pausen.

Da tv-bildene av tabben rullet over skjermen, stønnet Thorstvedt av medlidenhet.

- Jeg kjenner fortsatt at det bare oppstår en stor sorg inni meg, sa den tidligere Tottenham-keeperen.

Sjekk Twitter-reaksjonene på Guzans brøler nederst i artikkelen!

Agüero på toppscorertronen

Ekstra bittert for Guzan var det nok at Manchester City ikke på noen måte kjørte over gjestene fra Birmingham. Aston Villa var helt på høyde med City gjennom den første omgangen, men den tidlige keepertabben sørget altså for at vertene kunne gå til garderoben med 1-0 i målprotokollen.

1-0-målet sørget også for at Sergio Agüero troner øverst på toppscorerlisten i Premier League med 21 mål - ett og to mål foran henholdsvis Harry Kane og Diego Costa.

Hull i muren

Også i andre omgang var Aston Villa godt med, men etter 20 minutter fikk Manchester City frispark på drøyt 20 meters hold.

Aleksandar Kolarov curlet ballen gjennom et hull i Villa-muren og inn i nærmeste hjørne, og Guzan rakk ikke tilbake til korthjørnet i tide. Dermed 2-0, og kampen syntes avgjort.

Trodde vi.

Men bare to minutter senere reduserte Tom Cleverly for gjestene, da han dunket inn en retur med City-keeper Joe Hart på halvdistanse etter et frispark.

Og Aston Villa fortsatte å kjøre kampen.

Dramatiske sluttminutter

Det var slett ikke ufortjent da Carlos Sánchez dukket opp i feltet på et hjørnespark fem minutter før full tid, og lobbet inn utligningen etter en utboksing av Joe Hart.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Like etterpå kunne Aston Villa gått opp i 3-2, da Christian Benteke ble spilt igjennom. Spissen ble avblåst for offside, noe som tv-bildene viste var en feil avgjørelse. I stedet skulle Benteke hatt straffespark og keeper Hart hatt rødt kort, etter å ha felt spissen på vei gjennom.

Og fotballen er en brutal idrett.

Scoring i siste minutt

Direkte etter Aston Villas mulighet, gikk Manchester City opp i angrep og fikk hjørnespark. Det hjørnesparket endte opp hos Fernandinho, som fikk dempet ballen og dunket den inn i nettet - til 3-2 for hjemmelaget, minuttet før full tid.

Og da ble det ikke flere scoringer i matchen.

- Vi trengte dette. Det betyr alt for oss å vinne kamper, sier City-keeper Joe Hart ifølge BBC etter kampen.

- Vi skulle gjerne vært med i kampen om ligatittelen. Slik er det ikke, men vi trenger å trygge en plass i Champions League, sier sisteskansen.

Manchester City krabber opp til andreplass i ligaen, riktignok før Arsenal og Manchester United spiller sine kamper på søndag.

Aston Villa er fortsatt ikke trygge, kun to poeng over nedrykksstreken på en 15.-plass i Premier League.

Sjekk Twitter-reaksjonene på Guzans tabbe her:

Kommentarer til denne saken