Gå til sidens hovedinnhold

«En av fire vil lykkes!»

Dette kan være den første reklamefilmen for en barnehage i Norge.

- Nei, jeg har ikke hørt om noen andre som har laget reklamefilm for barnehagen sin. Jeg tror det er store muligheter for at denne er den første, sier styrer Øyvind K. Svendsen ved Høgnakken barnehage i Molde.

I videofilmen er styreren selv en av tre mistenkelige figurer. Svendsen er mannen til høyre, mens to av barnehagens mannlige assistenter utgjør resten av banden. Hva ønsker du for ditt barn? spørres det i filmen. Hjernekirurg? Statsminister? Og slagordet er: «Høgnakken barnehage - første skritt til høyere utdanning».

- Vi vil at folk skal snakke om barnehagen vår. Og så var det morsomt for personalet å lage filmen. Det er barnehage dette, så vi er jo her for å leke oss, sier Svendsen.

Se reklamefilmen her!

HTML EMBED

Etterlyser kvalitet
Men Svendsen bruker også filmen til å ta opp et alvorlig tema, nemlig kvaliteten på norske barnehager. Fredag sendte han brev og videofilm til kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV).

- Bemanningsnormen gjenspeiler ikke at barnehagene er en utdanningsinstitusjon. Det normale er at man har en pedagog og to assistenter per avdeling. Barnehageloven bruker ord som «tilstrekkelig» og «tilfredsstillende». Det fører til at de som vil tjene mer penger kutter på antall pedagoger. Det beste hadde helt klart vært å ha to pedagoger per avdeling, sier Svendsen.

Han mener at det var vært mye mer fokus på barnehagedekning enn på barnehagekvalitet i det siste.

- Tilfeldigheter
Svendsen peker også på at det er forskjell mellom kommunene på statstilskuddet barnehagene mottar.

- Nå er det tilfeldigheter som avgjør hva slags kvalitet det er de enkelte barnehagene. Høgnakken barnehage tilhører en gruppe av ti private barnehager. Barnehagene som ligger i henholdsvis Molde kommune og Fræna kommune mottar forskjellige beløp i statsstøtte, sier Svendsen.

Han sier at det nesten er umulig å sette opp budsjett for et nytt barnehageår.

- Ett år fikk vi ikke vite hva statstilskuddet ble før i juni/juli. Da er det vanskelig å planlegge god barnehagedrift. Rammevilkårene for å drive barnehage burde bli like og forutsigbare over hele landet, sier Svendsen.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?