(SIDE2): Ikke nok med at hver tiende kvinne allerede har fikset på kroppen sin ved hjelp av kosmetiske operasjoner. Også halvparten av de spurte i undersøkelsen, som er gjort av Dagbladet, ønsker å få utført et kosmetisk inngrep en gang i framtida.

Fettsuging og større bryster
Undersøkelsen er gjort med 1351 personer over 16 år. De aller fleste har redusert eller forstørret brystene. Deretter følger fettsuging, neseplastikk og leppeforstørrelse, skriver Dagbladet.

Nye neser til gutta
Også menn legger seg under kniven. Av mennene er det to prosent som har utført kosmetiske operasjoner. Neseplastikk er mest utbredt, skriver avisen.

- Dette bekrefter trenden med at kosmetisk kirurgi stadig blir mer populært, sier forsker Tilmann von Sost ved NOVA (Norsk Institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring).

Tjener fett
Skattetall fra fjoråret bekrefter også trenden. De plastiske kirurgene tjente nemlig fett på at nordmenn er mer enn villig til å legge seg under kniven. På toppen av lista rager Jarl Bunæs med sin klinikk for plastisk kirurgi, «Klinikk Bunæs». Han sitter igjen med en årslønn på over 17 millioner kroner etter skatt.

Vil operere bryst
Ifølge plastisk kirurg Helge Einar Roald ved Collosseumklinikken er det ikke bare jentene som opererer brystene.

- De mennene som kommer hit ønsker som regel å enten korrigere hake, redusere bryst eller fettsuge de såkalte «love handles» rundt magen. Majoriteten ønsker å gjøre noe med brystpartiet, sa Roald til Ioslo tidligere i år.

Han sier at økonomien spiller en større rolle for menn enn for kvinner i henhold til operasjoner.

LES MER HELSE HER

LES OGSÅ: Dette er silikonpupper

LES OGSÅ: Se hva menn opererer

LES OGSÅ: Alt du kan gjøre uten å operere

LES OGSÅ: 10 vanlige silikonspørsmål

LES OGSÅ: Må nekte ungpiker silikon