- Vi tar nå spranget fra håndverksmessig til industrialisert produksjon. Mens vi til nå har laget rundt 200 Buddy Classic pr. år, vil vi i 2010 produsere 1.000 Metro Buddy, opplyser Jan-Petter Skram til Ringerikes Blad.

I produksjonslokalene på Økern i Oslo skal den nye produksjonslinjen være operativ fra midten av desember. De nærmere 70 bilforhandlerne som er tilsluttet Autogruppen Norge AS skal distribuere elbilene til kunder over hele Norge.

Les mer og få fakta om Buddy hos ringblad.no.

Ut i Europa
Og planene for ekspansjon i årene som kommer er klare. Med god hjelp fra det statlige portugisiske utviklingsselskapet Ceiia har Elbil Norge utviklet en elbil med et mer moderne preg enn forgjengeren, samtidig som bilen og produksjonen av den er dokumentert ned til minste detalj.

- Dermed kan vi opprette satellittfabrikker med produksjonslinjer lik den vi har på Økern der vi måtte ønske det ute i Europa. Og det har vi planer om å gjøre, sier Skram.

- Hvor kommer den første Buddy-fabrikken utenfor Norge?

- Vi tenker først og fremst på Frankrike, hvor den nest største distributør som selger 70.000 kjøretøy vil inngå distribusjonsavtale med oss i løpet av januar. Men det er allerede stor etterspørsel etter et kjøretøy som Metro Buddy ute i Europa, fra land som Spania, Island, Danmark, Tyskland og Nederland, for å nevne noen.

På klimakonferanse
11 Buddyer, hvorav åtte Buddy Classic og tre Metro Buddy er allerede transportert til Danmark der de er sikret et godt utstillingsvindu under FNs Klimakonferanse i København som startet mandag og varer fram til 18. desember. De små, norske elbilene skal brukes til å frakte delegater på konferansen.