Gå til sidens hovedinnhold

- En drøm å få møte VIF

Stabæks Lars Bohinen drømmer om å få møte sin gamle arbeidsgiver i cupfinalen. Se semifinaletrekningen her.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Lars Bohinen jobbet som spiller, trener og leder i Vålerenga fra 2002 fram til jula 2006. Kort tid etterpå gikk han over til Stabæk, hvor han har vært sportsdirektør siden. Nå kan hans gamle og nye lag møtes i cupfinalen 9. november.

- Det hadde vært en drøm, innrømmer Bohinen, etter at det mandag ble klart at Stabæk tar imot Molde, mens Vålerenga får Odd på Ullevaal i slutten av september.

- Det hadde vært en utrolig fin avslutning på sesongen. Den norske sesongen, korrigerer sportsdirektøren kjapt.

Noen lett oppgave vil han imidlertid ikke gå med på at Bærums-laget har fått.

- Molde har et utrolig høyt toppnivå, mens svinger mye i prestasjonene, sier Bohinen til Nettavisen.

Drømmetrekning for topplagene
Serieleder Stabæk spiller hjemme på Nadderud mot Molde. Bærumslaget har dermed fordel av hjemmebane i sin jakt på å vinne både cupen og ligaen denne sesongen.

Vålerenga på sin side møter Odd Grenland hjemme på Ullevaal. Osloklubbens Daniel Fredheim Holm var svært fornøyd med trekningen og innrømmer at det bare var et lag han håpet å unngå i semifinalen.

- Jeg hadde håpet på hjemmekamp og det fikk vi. Jeg ville helst ikke ha Molde, sånn at jeg kan møte broderen (Thomas Holm) i finalen, så det er bra, sier Fredheim Holm.

Kampene spilles 24. og 25. september, men det er fortsatt ikke bestemt hvilket oppgjør som skal spille først.

Dramatiske kvartfinaler
Molde sikret seg semifinalebilletten gjennom å slå Lyn, i det som ble en meget dramatisk fotballkamp. Det måtte spilleforlengelse til for å skille de to lagene og i tilleggstiden scoret Molde to ganger og sikret seg en 3-1-seier.

Minst like dramatisk ble det da Odd Grenland og Fredrikstad braket sammen i Skien. Det sto 2-2 ved full tid og kampen gikk til ekstraomganger og straffespark. Odd-keeper Espen Isaksen ble til slutt den store helten, da han reddet det tolvte sparket fra krittmerket.

Vålerenga var storfavoritt hjemme mot Bodø/Glimt, men det måtte to store forsvarstabber til for å senke nordlendingene. Oslolaget vant til slutt 3-1 og drømmer nok om å gjenta cupsuksessen fra 2002.

I den siste kampen var tippeligaleder Stabæk i trøbbel mot bortesvake Strømsgodset, men en sterk sluttspurt og to raske mål av Veigar Páll Gunnarsson sikret til slutt en komfortabel 4-1-seier til bærumslaget.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Fotballgal? Prøv det norske spillet Managerleague!

Kommentarer til denne saken