Gå til sidens hovedinnhold

- En fantastisk innsats

Utvisning, sluttspurt og selvmål i «hatoppgjøret».

SUNDERLAND - NEWCASTLE 1-1: Søndag var det duket for nabofeide mellom Sunderland og Newcastle på Stadium of Lights.

Til tross for tidlig utvisning, fikk Newcastle med seg ett poeng fra kampen. Alan Pardew var fornøyd med innsatsen.

- Det var en fantastisk innsats, fortalte manageren til BBC etter kampen.

- Det var viktig for fansen, og vi viste hvor viktig det var for oss. En time med ti menn ... Vi klarte ikke å holde på ledelsen, hvis vi hadde klart det, hadde det vært en av de største seierene her noen gang.

Det tok ikke lang tid før det var tydelig at denne kampen var spesiell for de involverte.

«Hatoppgjør»
Nordøstderbyet er kanskje ikke like glamorøst som andre engelske lokaloppgjør, men «Tyne-Wear-derbyet» betyr mye mer enn mange kanskje er klar over.

- Det som er litt uvanlig er at dette er et derby mellom to byer som ligger ved siden av hverandre, ikke mellom to lag fra samme by. Det er veldig tydelig hvor grensen ligger. Samtidig, fordi Nordøst-England er så skjermet fra resten av landet, så er det et veldig isolert derby, sa redaktør og fotballforfatter Jonathan Wilson til TV 2 før oppgjøret.

- Dette er kanskje noe av grunnen til at folk utenfra ikke innser hvor stort det faktisk er, la han til.

Newcastle fikk en kanonstart, da Yohan Cabaye satte inn kampens første mål etter bare tre minutter. Men hetere skulle det bli da dommeren dro opp det røde kortet 20 minutter senere.

Kjapp scoring og rødt kort
Førsteomgang gikk ikke rolig for seg da derbymøtet mellom Sunderland og Newcastle startet.

Så snart dommeren hadde blåst i gang kampen, merket man en aggressiv atmosfære. For det startet hett på Sunderlands hjemmebane.

Bare tre minutter ut i kampen satte Newcastles Yohan Cabaye inn kampens første mål. Demba Ba klinte til mot mål og Mignolet måtte gi retur. Cabaye dukket opp på ca. sju meter og limte ballen ned i motsatt hjørnet.

Et slikt hatoppgjør kunne imidlertid ikke unngå et rødt kort, og det var Newcastles Cheik Ismael Tioté som måtte takke for seg. 25 minutter ut i førsteomgang tok Titoé knottene opp i leggen på Fletcher, noe som muligens var litt strengt. Newcastle-spilleren skulle nok hatt frispark først i duellen med Jack Colback, og fikk det. Da han i neste trekk fikk ballen for langt foran seg meide han ned Steven Fletcher. Dermed fikk midtbanespilleren beskjed om å forlate banen.

Til tross rød kort og tidlig scoring, fortsatte vertene og gjestene å presse hverandre. Med kanskje to av de mest effektive spissene i ligaen, Steven Fletcher med fem mål på fem kamper og Demba Ba med seks mål på syv kamper, var det ikke rart at det var hett i begge ender.

Etter utvisningen tok vertene mer og mer over. Det luktet scoring av hjemmelaget, men verken Steven Fletcher eller noen av de andre Sunderland-spillerne klarte å sette ballen i mål.

Men gjestene ble ikke helt tamme. Like før pause prøvde Demba Ba seg på et brassespark idet ballen var på vei ned, men dessverre for Newcastle-fansen gikk ballen like over mål.

Newcastle kunne gå til pause med ledelsen 1-0, men med en mann mindre på banen.

Sunderland press ga resultater
Den andre omgangen ble en klar tydelig av den første.

Sunderland styrke det meste av spillet, men maktet ikke å komme til mange eller store sjanser mot de ti Newcastle-spillerne.

Duellene var fortsatt harde, publikum lagde fortsatt liv,tempoet var høyt, men det kom ingen scoringer.

Kampens intensitet ble tydelig da midtstopper (!) Fabricio Coloccini måtte få behandling for krampe etter 75 minutter.

Etter 84 minutter, maktet likevel ikke Newcastle å holde unna mer.

Et god frispark fra Sebastian Larsson fant hodet til John O'Shea. Den tidligere Manchester United-spilleren fikk ballen i mål, etter at ballen skiftet retning i Newcastle-spiss Demba Ba.

Alt lå til rette for en sluttspurt et nabooppgjør verdig.

Så blåste dommeren av kampen, og begge lagene endte fikk ett poeng.

Det var ikke velspilt, men det var et lokaloppgjør verdig.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken