Gå til sidens hovedinnhold

- En fin død å bli spist

Armin Meiwes, som drepte og spiste en venn han hadde funnet på internett, er dømt til åtte og et halvt år i fengsel. - Han fikk en fin død, sier Meiwes.

Meiwes slapp å bli dømt for overlagt drap fordi han ikke hadde noen «grunnleggende motiver» for drapet, slo retten fast. Meiwes ble dømt for forsettlig drap, melder AP.

42 år gamle Meiwes har innrømmet at han drepte 43 år gamle Bernd Juergen Brandes, hugget ham i småbiter og spist ham.

I sitt avslutningstale til retten sa Meiwes at Brandes ønsket å dø slik, men at han angrer på det han gjorde.

- Bernd kom til meg av egen fri vilje for å gjøre slutt på livet sitt. For ham var det en fin død, sa Meiwes.

- Jeg har fått mitt rush og trenger ikke gjøre det igjen. Jeg angrer på alt, men kan ikke omgjøre det, sa kannibalen videre.

Brandes skal frivillig ha meldt seg for å bli drept og spist. Dette har også aktoratet akseptert, men mente likevel at Meiwes drepte for sin seksuelle nytelses skyld, og dermed burde dømmes til livsvarig fengsel.

Svarte på annonse
Brandes svarte på en annonse på internett der Meiwes spurte etter «unge, velbygde menn mellom 18 og 30 år til slakting». Etter å ha ryddet opp i sitt privatliv, dro Brandes så til Meiwes hus i den stille byen Rotenburg.

Der skal Brandes ifølge aktoratet ha latt Meiwes kutte av ham penisen, som de så stekte og spiste sammen. Deretter hogg Meiwes ham til døde med en kjøkkenkniv, delte liket i småbiter og spiste deler av kjøttet. Resten av menneskekjøttet ble lagret i dypfryseren, mens bein og hodeskallen ble begravd i hagen, skriver AFP.

Aktoratet mener at Meiwes er skyldig i drap «for sin egen seksuelle tilfredsstillelses skyld», selv om Brandes ønsket å dø, og at han må belage seg på livstid i fengsel. Meiwes var også tiltalt for å forstyrre «den dødes fred», fordi han kuttet opp liket.

Kannibalisme ikke ulovlig
Forsvareren til Meiwes, Harald Ermel, har argumentert for at klienten hans i verste fall er skyldig i å drepe på forespørsel, som har en maksimumsstraff på fem år i fengsel. Kannibalisme er ikke en forbrytelse i seg selv i Tyskland.

Forsvaret bygger sin sak på at Meiwes bare drepte da han ble bedt om det. Ermel har fortalt retten at blant annet en kokk, en lærer, en hotellarbeider og en pensjonist også kontaktet Meiwes. De skal også ha reist for å besøke Meiwes og for å «henge på en krok i slakterrommet hans», men de ble ikke drept.

En likte han ikke, en var for tykk og en tredje trakk seg, fortalte Ermel. Bare Brandes ble, og en gang i løpet av de ti timene det hele foregikk, avslo han til og med et tilbud fra Meiwel om å ringe etter lege.

Store deler av drapet på Brandes ble tatt opp på video av Meiwes, og videoen er vist for retten.

Innrømmet forholdet
Meiwes selv skal ha vært i kontakt med 430 personer som delte hans fantasier, men nå angrer han på hva han har gjort.

- Jeg innrømmer det jeg har gjort. Jeg erkjenner at jeg er skyldig og jeg angrer på mine handlinger, sier Meiwes til Welt am Sonntag.

Han sa videre at han ville akseptere sin straff, og vil bruke årene i fengsel til å skrive sin memoarer for å avskrekke folk som har liknende interesser.

Reklame

Ny mobilavtale barberer prisene på abonnementet