Gå til sidens hovedinnhold

En gang Miss, alltid en miss?

Har Sarah Palin gått fra å være en partiredder til å være en klamp om foten?

Alaska-guvernør Sarah Palin kom inn som et frisk pust for det republikanske partiet og presidentkandidat John McCain, da sistnevnte valgte henne som sin parhest for å vinne presidentvalget 4. november.

Palin, som tidligere har deltatt i missekonkurranser og nå er selverklært «hockey-mom», flyttet medienes og velgernes fokus bort fra Barack Obama. Dermed fikk den heller ukjente 44-åringen livet utlevert i detalj. Graviditeter, påstått utroskap, pengebruk og fyllekjøring fikk alt behørig spalteplass og mer til, - og McCain klatret på meningsmålingene.

Så gjorde bolig- og finanskrisen sitt inntog i USA, og heller ikke de amerikanske valgkampanjene kunne fortsette uberørt. En allerede svekket tiltro til republikanerne, etter at Bush-administrasjonen har styrt de siste åtte årene, ga Obama på ny vind i seglene, mens McCain igjen måtte se tilhengerne falle fra.

Samtidig ble det Palins tur til å vise hva hun duger til også i det ypperste politiske selskap. Det har så langt gått heller dårlig. Et beryktet TV-intervju som gikk i vasken og som krevde opprydding fra McCains side, og som ble fulgt opp med krav om at hun trekker seg for å redde partiet. Flåsete uttalelser og Obama-vennlige kommentarer har heller ikke gjort situasjonen enklere for republikenerne.

Deretter var det McCains tur til å lage oppstyr, da han avlyste den planlagte valgdebatten med Obama forrige uke - til stor overraskelse. Han ombestemte seg riktignok etter en liten tenkepause, men ikke før det hadde ført til en del kommentarer.

Obama svarte på avlysningen at det måtte være mulig for en president å gjøre flere ting samtidig, mens politiske kommentarer syrlig sa at det også må være mulig å sende sin visepresident for å ordne opp.

Kanskje mener McCain selv at Palin - i hvert fall foreløpig - ikke er skikket til å ta på seg slike oppgaver?

Se flere avistegninger nedenfor:

Griseprat og leppestift
Orkanen «Sarah» på vei mot St. Paul
Venter på revansj
OL i sverting
Karikaturstriden fortsetter
McCains «krigsforbrytelser»
- Jeg ble lurt av Hillary
- Hillary som visepresident!
Blir Hillary den nye Dick?
Hvem ringer?
Hillary antyder at hun vil trekke seg
- Er det noen som hører meg?
Dragkampen videre til Indiana
Kampen er i gang
Hillbilly versus elitist
- Hillary henger i en tynn tråd

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken