Gå til sidens hovedinnhold

- En Kafka-prosess

De rødgrønne fikk krass Statoil-kritikk i Stortinget i dag. Børge Brende mener energiministeren drar vekk teppet under Odfjell.

Etter massivt press de siste dagene, trakk Johan Fredrik Odfjell onsdag sitt kandidatur som styreleder i Statoil . Høyres Børge Brende mener at at regjeringen vil få problemer med skaffe dyktige folk til styrene heretter.

Krass kritikk
Statsminister Jens Stoltenberg fikk så ørene flagret da han møtte i Stortinget i dag. Siv Jensen (Frp), Erna Solberg (H), Dagfinn Høybråten (KrF) og Lars Sponheim (V) kritiserte de rødgrønne for unnfallenhet, og hevdet at LO-leder Gerd-Liv Valla hadde lagt press på statsministeren.

NA24 - din nye næringslivsavis.

- En Kafka-prosess
I et intervju med NA24 sier tidligere næringsminister Børge Brende at det hele ser ut som en Kafka-prosess.

- Odfjell ble oppfordret til å bli styreleder av olje- og energiminister Odd Roger Enoksen. Så drar de teppet under ham. Det hele ligner en Kafka-prosess, sier Brende til NA24.

- Ribbet for troverdighet
Han viser til at olje- og energiminsteren senest på Dagsrevyen i går kveld la hele sin tyngde bak å forsvare Odfjell, men så ble regjeringen presset. Brende mener at Enoksen er ribbet for enhver troverdighet.

- Heretter blir det vanskeligere å få dyktige folk i styrene i de store selskapene. Det er beklagelig og kan gå utover verdiskapingen, sier Brende til NA24.

- En tragedie
Lars Sponheim mente at Enoksen burde trekke seg på bakgrunn av denne saken.

- Odfjell er en hedersmann og at han nå blir erstattet av en kandidat fra den politiske venstresiden er en tragedie for Statoil, sa Sponheim fra talerstolen.

Sponheim mener det er en tendens til en maktkamp mellom høyre- og venstresiden i norsk politikk om kontrollen over Statoil.

Kommentarer til denne saken