Gå til sidens hovedinnhold

- En litt merkelig signering

- Ambisiøst å tro at Jo Inge Berget kan være en redningsmann.

Fredag ettermiddag ble det klart at Jo Inge Berget forlater Molde og blir Ole Gunnar Solskjærs tredje signering som Cardiff-manager.

TV 2s fotballekspert Jahn Ivar «Mini» Jakobsen ble svært overrasket over nettopp det. Han stiller spørsmål ved hvorvidt Berget har det som skal til for å lykkes i Premier League.

- Mats Møller Dæhli er jo et supertalent og en mann for fremtiden, mens Wolff Eikrem også er en spiller som kan lykkes de fleste steder.

- Men at han henter Berget, synes jeg er litt merkelig. Jeg er svært usikker på hvilke planer Solskjær har for ham, sier Mini til Nettavisen.

Jakobsen poengterer at Cardiff har problemer offensivt, og at de helt klart har behov for nyervervelser i posisjonene fremover på banen.

- Ingen Brattbakk
At Berget kan være katalysatoren for en fryktinngytende Cardiff-offensiv, stiller den tidligere landslagsprofilen seg sterkt tvilende til.

- Å tro at han skal kunne gå rett inn der og heve nivået, er veldig ambisiøst.

Han understreker at Berget tidvis har slitt med å finne nettmaskene i Tippeligaen, og at det derfor ikke kan forventes at han blir noen utpreget måltrussel på balløya.

- Det står ikke akkurat Brattbakk eller Rushfeldt på ryggen hans, ler Mini.

I rollen bak spissen mener Mini imidlertid Berget har et udiskutabelt potensial.

- Han har god spilleforståelse og kan nok være en trussel som hengende spiss. I tillegg har han gode relasjoner til Eikrem og en spillestil som passer inn i Solskjærs filosofi, sier han.

- Kan bli en nøkkelmann
C More-kommentator Kenneth Fredheim har mer tiltro til Berget enn Mini.

Han mener Berget har vært i en egen klasse i Tippeligaen, i rollen som hengende spiss.

- Berget har definitivt noe internasjonalt ved seg. Han er i særklasse den beste nordmannen i bindeleddet mellom midtbane og angrep, sier Fredheim til Nettavisen.

Og akkurat det kan Cardiff profittere på, mener C-more kommentatoren.

- Det er vel mangel på kreativitet og service til spissene som har vært Cardiffs akilleshæl denne sesongen. I beste fall kan jo Berget bli en nøkkelmann, påpeker Fredheim.

Langtidsprosjekt
I likhet med Mini, er han imidlertid usikker på om Berget kan være en mulig redningsmann allerede nå.

- Det må beskrives som ekstremt modig av Solskjær. Selv om han var lysende for Molde i fjor høst, kan det ta litt tid å takle nivået i Premier League, understreker Fredheim.

Ole Gunnar Solskjær har også bekreftet at Berget-overgangen først og fremst er fremtidsrettet.

- Jo Inge er litt mer et langtidsprosjekt. Han koster nesten ingenting. Det er en vinn-vinn-situasjon, hvor vi får en topp angrepsspiller, sa Ole Gunnar Solskjær på fredagens pressekonferanse.

PS: Lørdag klokken 16.00 spiller Cardiff FA-cupkamp borte mot Championsship-klubben Bolton. Kampen kan du følge på nalive.no.

Kommentarer til denne saken