N.Y. RANGERS - WASHINGTON 5-2:

NEW YORK (Nettavisen): Playmakeren Mats Zuccarello scorer hyppigere enn han har gjort noen gang i NHL, med sju mål på tolv kamper, men det som er hans egentlige styrke - de målgivende pasningene - har man knapt sett denne sesongen.

Natt til onsdag skapte han 4-1-målet da han vant pucken inne i sonen til Washington Capitals og spilte den videre til Derick Brassard, som forsøkte å spille fri Rick Nash for åpent mål, bare for å se at en Washington-spiller styrte pucken inn i eget mål.

Zuccarello ble først tildelt assist her, og Nash ble tildelt scoringen, men etter at videobildene avslørte at Nash ikke var borti pucken, og dermed ble scoringen gitt til Brassard - og Zuccarellos assist strøket.

Reglene i NHL er slik at man i stedet for selvmål krediterer den spilleren som sist var borti pucken på det målscorende laget - i dette tilfellet Derick Brassard - og dropper assistene.

- Det bør være en assist, men sånn er det. Det er ingenting å gjøre med det, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

Dermed står Norges for tiden eneste NHL-spiller fremdeles med beskjedne to assists. Det gir et gjennomsnitt på 0,17 assists per kamp, mens han de to foregående sesongene har et samlet snitt på 0,48 per match.

- Jeg vet ikke hva som skjer, skal jeg være helt ærlig. To assists på elleve kamper er egentlig dødsdårlig. Jeg er ikke fornøyd med det, sa Zuccarello til Nettavisen før denne kampen, som var hans tolvte.

Dette er virkelig en sesong ulik alle andre for Mats Zuccarello. Han tror likevel at det kommer til å normalisere seg.

- Det er ikke noe å lure på. Det kommer, smiler Hasle-gutten.

OPPDATERING: Dagen etter at denne artikkelen ble publisert (lokal tid), rettet NHL opp målpoengene ved denne scoringen og ga Zuccarello en assist. Dette er nordmannens tredje assist for sesongen og hans assist nummer 100 i NHL.

Se episoden her (med tillatelse fra Viasat/Viaplay.no):

Lindberg scoret igjen

Hjemmelaget tok ledelsen gjennom svenske Oscar Lindberg, som har vært en åpenbaring i tredjerekken til Alain Vigneault denne sesongen.

Lindberg utnyttet en retur fra Braden Holtby, som ble pepret med pucker og ikke hadde noe å stille opp med da Lindberg dukket opp.

Scoringen var 24-åringens sjette for sesongen. Lindberg har gjort sju poeng på sine tolv første kamper i NHL.

Alexander Ovetsjkin utlignet til 1-1 med 4,15 minutter igjen av åpningsperioden, etter at Rangers-veteran Dan Girardi traff stolpen til Holtby og Capitals plutselig fikk en kontring to mot én.

Nate Schmidt ventet til det perfekte øyeblikket før han sendte pucken til Ovetsjkin, som enkelt kunne styre pucken i mål bak en utspilt Henrik Lundqvist.

Kevin Hayes sørget for at Rangers likevel kunne skøyte til garderoben med ledelse etter første periode, da han tok imot en pasning fra Lindberg og satte et presist håndleddsskudd forbi snapphansken til Holtby.

Tidlig i andre periode la Kevin Klein på til 3-1 for Rangers, etter at Derick Brassard serverte pucken på et stort og elegant sølvfat.

- Washington er et bra lag, men vi spiller kynisk og gir dem ikke mye, i tillegg til at Henke (keeper Henrik Lundqvist) står bra, oppsummerer Zuccarello.

Selvmål

Fem minutter senere skapte Mats Zuccarello altså det neste målet for Rangers, da han vant pucken inne i bortelagets sone og slapp den videre til Brassard, som forsøkte å spille videre til Rick Nash, men pucken ble styrt i mål av en Capitals-spiller før Nash rakk å røre den.

Dermed fikk heller ikke Zuccarello godskrevet en assist, siden det ble bedømt som selvmål. Og ettersom NHL ikke opererer med selvmål, blir målet gitt til den siste spilleren som rørte pucken på det scorende laget - som i dette tilfellet var Brassard.

Det er jo også typisk for den manglende flyten til Rick Nash at pucken aldri kom helt fram til ham. Rangers' best betalte utespiller har bare ett mål denne sesongen, og selv det scoret han teknisk sett ikke selv.

Washington reduserte til 2-4 gjennom Marcus Johansson med bare 1,07 minutter igjen av midtperioden, da svensken fikk en knallhard pasning for styring fra Karl Alzner.

I tredje periode banket Jarret Stoll inn 5-2 med et skudd fra vantet, som Holtby neppe vil være tilfreds med å slippe forbi seg.

New York Rangers beseiret dermed ett av NHLs beste lag.

- Vi forsvarer oss bra og scorer mål på sjansene våre, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

Erkerivaler

Disse to Metropolitan Division-rivalene kjenner hverandre meget godt. Forrige sesong gikk New York Rangers seirende ut av deres møte i andre runde av sluttspillet, men først etter sju kamper. Rangers vant også tre av fire møter i grunnserien forrige sesong.

Før kampen i Madison Square Garden natt til onsdag, hadde begge lagene 16 poeng og lå øverst i divisjonen. Nå troner Rangers alene øverst med 18 poeng, riktig nok med én kamp mer spilt enn Washington.