Gå til sidens hovedinnhold

- En stabeis med unike evner

Og lørdag kveld kan stabeisen starte for Norge mot Island.

REYKJAVIK (Nettavisen): Bang, sa det. Ikke bare én, to eller tre ganger. For Morten Moldskred dunket ball etter ball i nettet på torsdagens avslutningstrening med landslaget.

John Carew traff også, men bommet minst like mye. Det samme gjorde Erik Huseklepp. Men Moldskred, som ble hentet inn i troppen på overtid, han traff nesten hver eneste gang.

- Han har bekreftet det inntrykket har gitt i klubbkampene for Tromsø. Han er i meget bra form, skryter Drillo.

Og tenker Drillo som han gjorde før Skottland-kampen, så starter han med Morten Moldskred mot Island. For Moldskred ser ut til å være i storform, akkurat som Magne Hoset var det før forrige kamp. Dermed er Moldskred trolig høyaktuell til en plass fra start på høyrekanten. Nettavisen blir ikke overrasket om Bjørn Helge Riise, som sliter benken i Fulham, ofres for å få plass til den formsterke Tromsø-spilleren.

Selv gir Moldskred Ivar Morten Normark mye av æren for suksessen. Vinteren 2006 ødela nemlig Moldskred korsbåndet da han spilte for Haugesund i 2. divisjon. Likevel fikk han kort tid etter en telefon fra Normark. Tromsø ville ha spissen.

- Var aldri i tvil
- Det høres tilsynelatende spesielt ut, siden han nettopp hadde slitt korsbåndet. Men jeg hadde jo jobbet med Morten i tre år i Aalesund allerede. Jeg kjente ham inn og ut som person. For folk utenfor kunne det kanskje virke som en risiko å hente ham, men jeg var aldri i tvil, sier Normark – som nå trener Mjølner i 3. Divisjon.

Men selv om Moldskred gir Normark æren, er Normark nøye med å gi Moldskred selv æren for at han nå er blitt landslagsspiller.

- Han har fått veiledning underveis, men veien har han gått selv, understreker Normark.

- Hva slags kvaliteter har han?

- Rent fotballmessig er han kjapp, men har også en utrolig stor kapasitet. Det betyr at han kan gjenskape hurtighet også på slutten av kampene. Han har et godt skudd, både med venstre og høyre bein. Etter hvert har han også fått erfaring. Han er blitt stadig smartere i løpene sine og i avslutningsfasen, skryter Normark.

- Han scoret vel fem mål på 50 kamper for Aalesund i Tippeligaen, men samtidig kom han sikkert til 150 sjanser. Da er det bare snakk om tid og øving før skuddene går stolpe inn, fortsetter han.

Men Moldskreds kvaliteter som menneske betydde nok minst like mye da Tromsø hentet ham.

- Han er ubegripelig sta. En ordentlig stabeis. Han er også steintøff i forhold til å fortsette å løpe like mye uansett hvor mye han misser, og hvor mye kritikk han får. Han gir seg aldri. Akkurat det er noe som skiller ham fra en del andre, sier Normark.

- Et godt utgangspunkt
Han er derfor ikke spesielt overrasket over at 29-åringen omsider fikk sjansen på landslaget.

- Jeg begynte vel å ane konturene av dette for 2-3 år siden, da han scoret veldig mange mål i 2007. Nå har han så vært stabilt god over en lengre periode, og også vist seg frem i internasjonale kamper. Sånn sett er det ikke så voldsomt overraskende.

Spørsmålet er hvor det stopper. Kan Moldskred ta ytterligere steg?

- Det er klart at han har enda større potensial. Med hans karakter og hans ferdigheter kan han spille veldig mye god fotball både for Tromsø og Norge. Når det gjelder mulig spill i land som England, Spania eller Frankrike, så handler det mye om å få sjansen. Men Morten har et godt utgangspunkt, sier Normark.

Rivaler i opprykkskamp
Hva så med Normark og Mjølner? Jo de topper akkurat nå sin 3. divisjonsavdeling etter 14 seirer og to uavgjort så langt. Rivalen Harstad har imidlertid 13 seirer og to uavgjorte på sine kamper så langt, og går forbi på målforskjell hvis de vinner hengekampen.

Lagene har også møttes to ganger allerede. Begge kampene endte uavgjort. Dermed er det en sjanse for at Harstads overlegne målforskjell (99-12 mot 73-9) kan bli avgjørende.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken