Gå til sidens hovedinnhold

- En stor sesong

Teamsjef Bjarne Riis mener Kurt Asle Arvesen og Team Saxo Bank har noe helt spesielt på gang.

Det danske profflaget kan se tilbake på et uhyggelig sterkt 2008. Aldri tidligere har Arvesen & co. innkassert så mange og så viktige seirer. Teamsjef Riis lener seg imidlertid ikke tilbake i sjefsstolen av den grunn – og det danske sykkelikonet later heller ikke til å ha senket ambisjonene som følge av konkursen i storsponsoren IT Factory.

– Vi skal selvfølgelig være realistiske og respektere at de andre teamene har mye å by på, men jeg tror vi står foran en stor sesong. Det ville ikke overraske meg om vi vinner løp fra start av, sier han til lagets hjemmeside.

Spent på starten
For Kurt Asle Arvesen og lagkameratene er juleferien snart over. Nå settes kursen mot Mallorca for de aller fleste av dem. En liten gruppe skal imidlertid til Australia rett over nyttår for å sykle tradisjonsrike Tour Down Under.

Rapporten fra lagets treninger den siste tiden beroliger teamsjefen.

– Det virker som rytterne vil starte sesongen med et brak. I fjor gikk vi hardt ut, og hvis treningsinnsatsen er skrudd opp enda noen hakk, er det grunn til å tro at starter flott også nå, sier Riis.

Samme ambisjoner etter konkursen
Han har jobbet hardt med å skaffe nye sponsorer til laget den siste tiden – etter at den overraskende konkursen rundt IT Factory ble kjent.

– Alle er opptatt av å vise at ambisjonsnivået ikke senkes som følge av den kjedelige nyheten om IT Factory. Tvert i mot. Vi har mye å leve opp til etter årets sesong, og når jeg ser på rekken av ryttere kan jeg ikke se noen grunn til at vi ikke skulle klare det samme igjen, sier Riis.

CSC-rytterne tok en rekke viktige seirer i 2008. Kurt Asle Arvesen etappetriumf på den 11. etappen i Tour de France var bare en av mange. Sveitsiske Fabian Cancellara vant eksempelvis både prestisjetunge Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo – og Carlos Sastre vant Tour de France sammenlagt. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her
Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.
Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken