Ti år etter at han forlot klubben, er Joe Cole tilbake i West Ham United.

Midtbanemannen gjorde suksess i Chelsea etter overgangen fra London-rivalen og vant blant annet både Premier League og FA-cupen ved tre anledninger.

Da turen gikk videre til Liverpool i 2010, gikk det imidlertid ikke like bra fra Cole, som ble plassert på benken og senere lånt ut til franske Lille.

- Manglet lidenskap
Nå forteller Cole hvorfor han selv mener at han ikke lyktes i Merseyside-klubben.

- Jeg følte ikke den samme tilknytningen som jeg gjorde i Chelsea og West Ham. Jeg kan bare spille for lag som jeg er lidenskapelige for, og jeg tror det var det som gikk galt i Liverpool, sier Cole ifølge Sky Sports.

31-åringen forteller videre at han hadde muligheten til signere for Tottenham, men at det ikke hadde føltes riktig.

- Jeg hadde sju fine år i Chelsea, men klubben ville gå i en retning som jeg ikke var en del av. Jeg sto igjen med to alternativer - Liverpool og Tottenham.

- Spurs var trolig det beste alternativet fordi de tilbød meg en femårskontrakt og det betydde at jeg kunne bli i hjemlige omgivelser. Men jeg kunne ikke gjøre det. Jeg kunne ikke se meg selv ta Tottenham-drakta over hodet - ikke med den rivaliseringen som er mellom Tottenham og West Ham og Chelsea. Jeg ville følt meg som en leiesoldat.

- Savnet London
Nå er Cole tilbake i West Ham og har ingen planer om å dra derfra før karrieren er over.

- Jeg savnet London og familien og ble rammet av en tragedie da min svoger døde i desember. Jeg fikk muligheten til å dra tilbake til West Ham, og jeg vil ikke flytte mer nå.

Med ti kamper igjen å spille av årets Premier League-sesong, ligger West Ham på 12.-plass i Premier League, ni poeng over nedrykksstreken.