Gå til sidens hovedinnhold

- En tålmodighetsprøve

Det så ut til å gå mot en ny norsk nedtur, men 20 minutter før slutt løsnet det for landslaget. - Det var en tålmodighetsprøve, sier Åge Hareide.

Norge skulle spille på seg selvtillit før VM-kvaliken mot Moldova. Men oppgjøret mot Malta ble lenge en begredelig affære sett med norske øyne. For selv om Åge Hareides mannskap hadde det meste av spillet før pause, skapte Norge bare én stor sjanse:

I det 16. minutt driblet Thorstein Helstad av det som var av forsvarere i Maltas felt, men den løse avslutningen gikk via et maltesisk bein og inn til vertenes sisteskanse.

Åge Hareide måtte skuffet konstatere at Norge ikke klarte å leve opp til forventningene før sidebytte. I pausen foretok landslagssjefen flere justeringer.

Raymond Kvisvik tok plass på venstrekanten, mens Morten Gamst Pedersen ble flyttet til motsatt flanke. Ståle Stensaas overtok på venstrebacken, mens Sigurd Rushfeldt erstattet Steffen Iversen på topp. Thorstein Helstad og Magne Hoset ble tatt av banen, mens John Arne Riise ble flyttet inn på en sentral midtbaneplass.

Norge startet langt friskere etter sidebytte, men det tok 25 minutter før det spillemessige overtaket materialiserte seg i scoringer. I det 70. minutt ble innbytter Sigurd Rushfeldt spilt gjennom av Petter Rudi. Austra Wien-proffen gjorde ingen feil, og banket ballen i mål.

Ti minutter senere var «Rush» nok en gang på rett sted til rett tid. Et mislykket pasningforsøk endte til slutt hos spissen, som klinte ballen i mål fra kanten.

Et par minutter senere var det klart for dagens vakreste. Raymond Kvisvik slo en lur corner til John Arne Rise, som skrudde ballen i lengste kryss med innsiden av venstrebeinet.

Dermed kunne Åge Hareide bokføre en grei 3-0-seier i generalprøven for den viktige VM-kvaliken mot Moldova 30. mars.

- Det ble en tålmodighetsprøve, konstaterer landslagssjefen likte etter kampslutt.

- Men vi må ha målscorere. Og det viste Sigurd Rushfeldt at han er i kveld. Det er umulig å si om vi er i rute før VM-kvaliken, men vi kan jo helt klart bli bedre.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med reaksjoner og analyser fra kampen.

Trykk her for kampfakta

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs