Gå til sidens hovedinnhold

- En trist sorti

Per Ravn Omdal tar Lennart Johanssons nederlag med fatning, men innrømmer at han er skuffet over Uefa-valgets utfall.

- Når dette skjer, er det skuffende, medgir visepresidenten overfor Nettavisen.

- Lennart Johansson hadde den fabelaktige evnen til å inkludere mange i prosesser og beslutninger, og han skapte et solidaritetssystem innenfor Uefa som var ganske unikt.

- Jeg har jobbet med Johansson i mange år, og synes dette er en trist sorti for ham, sier Ravn Omdal.

Lite endringer
- Innebærer dette en ny kurs for europeisk fotball?

- Det blir helt sikkert noen fornyelser, men jeg håper og tror at en overveldende majoritet blir basert på det nåværende systemet, sier Ravn Omdal videre.

- Platinis ønske om kutt i antall CL-lag per nasjon får vi diskutere fremover, men personlig tror jeg ikke en reduksjon i landenes kvoter er lurt. Vi har funnet en løsning der de store nasjonene subsidierer de små, og det er i tråd med solidaritesprinsippet vi har jobbet så hardt for å etablere.

Nettavisen har tidligere skrevet at de små nasjonene kunne avgjøre valget av president. Dette er ifølge Ravn Omdal helt i tråd med Uefas ønske.

- Det er et grunnfestet prinsipp i Uefa: Et land – en stemme. Det er solidaritet i det også, alle land behandles likt. Det har bidratt til oppblomstring i de små nasjonene, og det er viktig at de store hjelper de små også i fremtiden, sier visepresidenten.

- Et spesielt forhold
FIFA-president Sepp Blatter har hatt et nært forhold til Michel Platini, og valget av Platini kan føre til tettere samarbeid mellom organisasjonene.

- Det at Blatter støttet Platini er ganske spesielt – for å si det sånn, sier Ravn Omdal.

- Det innebærer på den ene siden at Uefa og Fifa trolig får et nært og godt forhold, men på den andre siden må Uefa fortsatt konsentrere seg om Europa.

- Uefa må styrke, bevare og identifisere seg med den europeiske politikken. Vi må fortsette å jobbe opp mot EU og nasjonale regjeringer, slår nordmannen fast.

- Finner ut av det
Ravn Omdal var en nær støttespiller til Johansson også i valgkampen.

- Hvordan er forholdet ditt til Michel Platini?

- Jeg jobbet med Platini de siste fire årene som kollegaer i Uefa-styret. Jeg tror vi finner ut av det, sier Ravn Omdal.

- I store trekk skal vi finne en politikk som bevarer tradisjonen i Uefa, avslutter visepresidenten overfor Nettavisen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis